НАЧАЛО Биткойн

Още 2000 супермаркети в САЩ започват да приемат Биткойн

25.04.2019 15:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още 2000 супермаркети в САЩ започват да приемат Биткойн

Веригата супермаркети Coinstar, разширява своето крипто присъствие като приема Биткойн като средство за плащане в повече от 2000 места, в 19 различни щата.

Услугата, чрез партньорство с блокчейн стартъпа Coinme, който предлага на хората възможността да конвертират пари в Биткойн, се разширява от първоначално 70 машини до около 2100 различни обекта, обявиха Coinme в сряда.

Освен това, докато партньорството първоначално активира устройства в магазини Albertsons и Safeway, клиентите вече могат да получат достъп до опцията за закупуване в магазините Jewel, Shaw’s и Save Mart, според съобщение за пресата.

Главният изпълнителен директор на Coinstar, Джим Гахърти заяви в изявление, че неговата компания видя “изключително положителен” отговор на първоначалното съобщение от януари 2019 г.

По онова време Coinstar обяви, че клиентите могат да купуват Биткойн с американски доларови банкноти, въпреки че токените няма да бъдат приемани за такива транзакции. Компанията наложи ограничение от $2,500.

В съобщението в сряда беше обяснено, че първоначалното стартиране на партньорството нарасна с 15% потребителско придобиване в седмицата, отбелязва изданието.

Освен това, първото тримесечие на 2019-та „е едно от най-успешните в петгодишната история на Coinme“, с 92% ръст в обема на сделките и 109% ръст в броя на обработените транзакции в сравнение с първото тримесечие на 2018 г.

„Ние сме изключително доволни от това сътрудничество с Coinme и сме готови да продължим да се развиваме на нови пазари през следващите месеци“, добави Гахърти.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.