Home

Откриха тайна Биткойн ферма в Бразилия

25.04.2019 14:05 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Откриха тайна Биткойн ферма в Бразилия

Според доклади, на 23-ти април, Бразилският Държавен Департамент за Трафик на Наркотици (Denarc) преследваше заподозрян в трафик на наркотици, когато се натъкна на секретна лаборатория за копаене на Биткойн, разположена в района на Авенида Оскар Перейра, Порто Алегрe.

Лабораторията за добив на крипто, работеща в тясна стая с малко вентилация, според сведенията разполага с 25 устройство (копачки) за копаене на криптовалути, за които властите смятат, че функционират 24 часа на ден. Те също така откриха сложен хардуер и софтуер, оценен на 250 000 реала ($ 63,000).

При пристигането на споменатото място се появи някакъв мъж (не се оповестява неговата самоличност), който споделя, че е собственик на усамотената фирма за копаене, като дори казва на властите, че „наема помещението и добива биткойни с инвестиции – което не е необичайно”.

След това той бе глобен за кражба, тъй като фермата консумира повече електроенергия, отколкото може, и не използва възобновяеми енергийни източници.

Междувременно, властите ще продължат разследването на криптодобивната дейност, тъй като тя се намира в район, където трафиканти на наркотици често се събират. Докладът отбелязва, че такова местоположение означава, че има шанс той да работи с наркотрафиканти, за да изпира парите си с помощта на Биткойн.

“Това е добре скрито, нелегално място. Нека задълбочим разследванията. Всичко показва, че това може да е дейност, свързана с добив на Биткойн, но те могат да правят обмен и плащане за наркодилърите”, каза говорител на полицията.

В друга история за прането на пари чрез биткойн, съобщихме по-рано днес, че властите в Ню Йорк осъдиха двама мъже, Калалуей Крейн, и Марк Санчес.

И двамата мъже се признаха за виновни в продажбата на контролирани вещества и изпиране на приходите, оценени на $2,8 милиона долара чрез плащания през Биткойн и Western Union. Като наказание, Крейн и Санчез ще получат лишаване от свобода между 2.5 – 7.5 години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Основател на крипто Понци схема е осъден на 10 години затвор

Схемата е била насочена към лица от работническата класа, като им е обещавана финансова свобода.

05.10.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Петима са арестувани във Виетнам за връзка с офшорна крипто измама

Виетнамската полиция арестува петима души, свързани с крипто измама, ръководена от офшорки.

05.10.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Фишинг атаките струват на инвеститорите над $127 милиона за третото тримесечие на 2024 г.

През третото тримесечие на 2024 г. кражбите на криптовалути надхвърлят $127 милиона, като септември месец допринася с около $46 милиона.

05.10.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Руски хакери използват изкуствен интелект за крипто кражби

Руските киберпрестъпници използват мрежа от AI генерирани уебсайтове, за да разгърнат софтуер, предназначен за кражба на идентификационни данни за крипто портфейли.

04.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.