НАЧАЛО Крипто Крими

Криптовалути и стероиди: Поредната нелегална схема за милиони

25.04.2019 10:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалути и стероиди: Поредната нелегална схема за милиони

Районният прокурор на Манхатън, Сайръс Ванс, обяви на 23-ти април, че двама мъже се признават за виновни за незаконната продажба на стероиди и контролирани вещества, и за изпиране на милиони долари в криптовалути и плащания чрез Western Union.

За Калалуей Крейн (35) и Марк Санчес (35), се твърди, че стоят зад сайта в тъмната мрежа “NextDayGear” и също произвеждат някои от веществата, които продават. Сред техните продукти се твърди, че има инжектируеми и орални стероиди, както и лекарства за противодействие на неблагоприятните ефекти от тяхното използване, включително Ксанакс, Валиум и Виагра.

Според съобщението, обвиняемите са доставили над 10 000 пакета в САЩ, генерирайки приходи от над $2,3 милиона между 2013 и 2018. Използвани са транзакции с Western Union и криптовалути, които са били изпирани и конвертирани в кеш.

Според съобщенията, двамата мъже са купували стероиди, прекурсори и други продукти от Китай, и други страни, които след това продавали, често под имената на брандове, които те създавали.

Смята се, че сред клиентите им е футболист от NFL, футболист от NCAA (колежански футбол), професионален волейболист, фитнес треньори, полицаи и членове на въоръжените сили, разположени в чужбина.

Крейн и Санчез се признават за виновни в пране на пари и за престъпна продажба на контролирано вещество, като обещанията за затворнически присъди варират от две години и половина до седем и половина години. Очаква се те да бъдат осъдени на 12-ти юли тази година.

Адвокат Ванс коментира:

Онлайн продавачите на наркотици, които правят бизнес в Ню Йорк, трябва да вземат под внимание: независимо дали оперирате на видимо място или в скрити кътчета на тъмната мрежа, моят офис има умения и ресурси да следи парите, да затваря бизнеса ви и да ви държи отговорни.

В съобщението се твърди, че това е първата присъда за пране на пари, включваща криптовалути, извършена в Ню Йорк. В съобщението се посочва също, че на 16 април щатските прокурори в Ню Йорк също обвиниха трима мъже за продажбата на незаконни наркотици в тъмната мрежа и пране на $2,3 милиона в крипто.

Както се съобщавa през януари, стойността на Биткойн, изпратена на даркнет пазарите, се е увеличи със 70% през последната година.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.