НАЧАЛО Други

Mozilla с решение за криптоджакинг

11.04.2019 11:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mozilla с решение за криптоджакинг

Mozilla Firefox стартира нови защити срещу злонамерен софтуер за криптоджакинг.

Решението идва в новите версии на браузъра, според блог публикация, споделена на 9-ти април.

В най-новите версии на Firefox Nightly 68 и Beta 67, Mozilla даде възможност за ново ниво на защита срещу криптоджакинг и хакерски атаки с пръстови отпечатъци в част от защитните пакети за блокиране на съдържание в браузъра.

Новата функция за сърфиране е разработена в сътрудничество с фирмата Disconnect, софтуер за защита на личните данни и сигурността, и представлява колекция от черни списъци на домейни със зловреден софтуер.

Черният списък на Disconnect може да блокира добивни услуги в браузъра, като Coinhive и CryptoLoot, според BleepingComputer.

Понастоящем новата защита на Firefox не е активирана по подразбиране, но може да бъде активирана в секцията “Настройки за поверителност и сигурност”, отбелязва публикацията, като добавя, че защитата ще бъде включена по подразбиране в Nightly в рамките на следващите седмици.

Mozilla вече обяви, че ще блокира криптоджакинг в бъдещите версии на Firefox.

Атаката представлява тайно използване на изчислителната мощност на потребителите, за да се копаят криптовалути юбез знанието и съгласието на потребителите. През декември 2018 г. Bloomberg пише, че атаката е станала най-голямата кибернетична заплаха в много части на света, след като е настигнал рансъмуер.

Наскоро японски съд оправда човек</s tron g>, обвинен в незаконно добиване на крипто, като използвал Coinhive. Преди това един украинец е бил изправен пред шест години в затвора за предполагаемото поставяне на скриптове за криптоджакинг на собствените си уебсайтове.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Русия разкриха какво може да сложи край на долара

В отговор на продължаващите усилия за дедоларизация в рамките на алианса БРИКС, руският президент Владимир Путин привлече вниманието към потенциалната роля на петролната индустрия в Близкия изток в оспорването на господството на щатския долар.

05.05.2024 7:30 2 мин. четене

Интеграцията на AI ще тласне Apple до нови висоти – Джим Креймър

Според домакина на Mad Money по CNBC Джим Креймър, Apple може значително да се възползва от интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI), за да стимулира следващата вълна на приемане.

05.05.2024 6:30 2 мин. четене

Основателят на Cardano отговори на коментарите на Майкъл Сейлър за класифицирането на алткойните като ценни книжа

Чарлз Хоскинсън, основателят на компанията зад Cardano, се обърна към неотдавнашните коментари, направени от Майкъл Сейлър относно ADA, XRP, ETH и други алткойни.

05.05.2024 6:00 1 мин. четене

Apple разбива рекорди с обявяването на обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда

Технологичният гигант Apple обяви монументална програма за обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда, която е най-голямата в историята на САЩ и надминава предишните ѝ програми за обратно изкупуване на акции на стойност $90-100 милиарда съответно през 2021 г. и 2018 г.

04.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.