НАЧАЛО Биткойн

Директорът на Bitwise предрича бичи пазар, който може да продължи цялата година

24.03.2022 14:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Bitwise предрича бичи пазар, който може да продължи цялата година

Мат Хугън, главен инвестиционен директор в фокусираната върху крипто инвестиционна фирма Bitwise Asset Management, прогнозира голям ръст след изпълнителната заповед на президента Джо Байдън за "Осигуряване на отговорно развитие на дигитално активи“, която беше подписана на 9 март.

Ето основните цели на тази изпълнителна заповед:

  • Трябва да защитим потребителите, инвеститорите и бизнесите в Съединените щати.
  • Трябва да защитим Съединените щати и световната финансова стабилност и да смекчим системния риск.
  • Трябва да смекчим незаконните финансови рискове и рисковете за националната сигурност, породени от злоупотребата с дигитални активи.
  • Трябва да засилим лидерството на Съединените щати в глобалната финансова система и в технологичната и икономическа конкурентоспособност, включително чрез отговорно развитие на иновации в [сферата] на разплащанията и дигиталните активи.
  • Трябва да насърчаваме достъпа до безопасни и достъпни финансови услуги. Много американци [имат банкови сметки, но използват други финансови услуги], а разходите за трансгранични парични преводи и плащания са високи.
  • Трябва да подкрепяме технологичния напредък, който насърчава отговорното развитие и използване на дигитални активи.

Говорейки в интервю за Crypto World на CNBC, Хуган каза, че изпълнителната заповед вероятно ще допринесе за възходящо движение на Биткойн (BTC) и останалата част от крипто пазара. Хуган заяви, че заповедта е стъпка в правилната посока за внасяне на регулаторна яснота в крипто индустрията и превръщането на технологията в “наистина мейнстрийм“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Етериум вече изгори ETH на стойност близо $6 милиарда

Хуган каза:

Пазарът на криптовалути се нуждае от по-добро и по-ясно регулиране, ако ще стане наистина мейнстрийм… Това, което получихме тук, беше нещо като [тласък], за да започнем да казваме на всички регулатори да продължат напред по начин, който защитава инвеститорите […] и поддържа икономическото развитие тук в САЩ.

Ако вярвате в основната технология, ако смятате, че е толкова разривна, колкото я изкарват всички крипто инвеститори, щеискате да видите съществуването на регулаторни предпазни мерки, които позволяват на тази технология да се изрази, което й позволява да засегне не само малка част от обществото, но всичко, което правим всеки ден, как функционират финансите, как работи мрежата… Мисля, че това е сигнален момент и мисля, че поставя основата за бичи пазар, който може да продължи поне през тази година и потенциално отвъд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Инфлацията в Турция достига невероятните 70%

Инфлацията в Турция, която и без това е сред най-високите в световен мащаб, продължи да се повишава за шести пореден месец, стимулирана от правителствени политики като увеличаване на заплатите въпреки агресивното повишаване на лихвените проценти.

04.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ не може да фалира, защото принтира парите, твърдят от администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън неотдавна предизвика полемика с твърдението си, че правителството на САЩ не може да фалира поради способността си да печата пари, както бе разкрито в документален филм, озаглавен „Finding the Money“ (Откриване на парите).

04.05.2024 20:00 1 мин. четене

MakerDAO разкри плановете си да стартира два нови токена

MakerDAO, платформа за децентрализирано финансиране (DeFi), ще представи два иновативни токена, с което ще направи значителна крачка напред.

04.05.2024 19:30 2 мин. четене

Акциите на Trump Media се сринаха след като обвиниха одитора им в измама

Trump Media отбеляза пореден спад в стойността на акциите си в петък след обвиненията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) срещу одиторската компания, наблюдавала дружеството, за участие в схема за „значителна измама“, продължила повече от две години, както се посочва в неотдавнашно заявление.

04.05.2024 18:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.