НАЧАЛО Други

130-годишна компания за уиски ще проследява своят продукт чрез блокчейн

26.03.2019 18:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
130-годишна компания за уиски ще проследява своят продукт чрез блокчейн

Премиум марката уиски Ailsa Bay е на път да пусне това, което смята, че е първото в света скоч уиски, проследено със система, базирана на блокчейн. Новини, свързани със сайта за алкохол, The Drinks Business, докладва за развитието на 26 март.

Ailsa Bay е собственост на William Grant & Sons (WG&S), компания за алкохол, основана през 1887, която според Crunchbase има годишен приход от около $80 милиона. Според доклада, WG&S си партнира с arc-net блокчейн за разработване на нови продукти и система, която ще проследява цялостния процес на дестилация и производство от източника до магазина.

Смята се, че този ход е предназначен за справяне с фалшифицирането на алкохол в Обединеното кралство, а също така позволява на компанията да събира данни от съществуващи и потенциални клиенти, като използва системи за местоположение, за да определи къде са закупени продуктите. Друг доклад на The Drinks Business твърди, че Обединеното кралство губи 218 милиона паунда (над $288 милиона) от фалшифицирано вино и спиртни напитки, всяка година.

Използването на блокчейн за проследяване на луксозни и скъпи продукти, като същевременно се гарантира тяхната автентичност, набира скорост. Един от най-новите примери е въвеждането през февруари от руското министерство на образованието и науката на платформа за проследяване на диаманти</s tron g>, базирана на блокчейн.

Освен това, през април миналата година, лидерите в златната и диамантената промишленост си партнираха с технологичния гигант IBM, за да развият блокчейн мрежа за проследяване на произхода на готовите бижута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кога е най-доброто време да забогатеете – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, наскоро сподели подхода си за преодоляване на продължаващите сътресения на Биткойн (BTC) пазара, като наблегна на възможностите за натрупване на богатство в условията на спад.

03.05.2024 14:00 1 мин. четене

Турция прекратява всякакви търговски взаимоотношения с Израел

Турция официално обяви намерението си да спре търговията с Израел, като според съобщенията турските официални лица са призовали за спиране на износа и вноса от страната от четвъртък, въпреки че все още няма официално съобщение по въпроса.

03.05.2024 13:30 1 мин. четене

Прогноза за цената на златото за май 2024

В началото на май 2024 г. цените на златото се колебаят около $2,306, отбелязвайки спад спрямо неотдавнашния връх от $2,392, което представлява понижение от близо 3.5% през последните 30 дни.

03.05.2024 13:00 1 мин. четене

Какво ще се случи с икономиката на САЩ ако Тръмп бъде избран за президент?

Предложението на бившия президент Доналд Тръмп за значително увеличаване на митата върху целия внос, с особено високи ставки върху стоки от страни като Китай, бележи връщане към протекционистичната му търговска позиция, която бе характерна за голяма част от първия му мандат

03.05.2024 12:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.