НАЧАЛО Други

Обвиняват WSJ за неправомерна оценка след разследване

22.03.2019 14:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обвиняват WSJ за неправомерна оценка след разследване

Блокчейн разузнавателната компания CipherBlade обвини Wall Street Journal (WSJ), че използва дефектни методи за разследване и по този начин надценява степента на предполагаемото пране на пари чрез крипто борсата ShapeShift. Анализът на CipherBlade на WSJ доклада е публикуван в блог пост на 20 март.

Както се съобщава, WSJ публикува продължително изложение през есента на 2018, че ShapeShift осигуряват прането на най-малко $9 милиона чрез криптовалути – предполагаемо повече от всеки обмен с офиси в Съединените щати в хода на разследванията на WSJ.

WSJ твърди, че борсата е преработила милиони долари в криминални приходи, голяма част от които са били превърнати в “privacy” монети като Monero (XMR).

По искане на ShapeShift, CipherBlade предприе обширен анализ на разследването на WSJ, като заключи, че твърдението за изпиране на $9 милиона е “изключително преувеличен”, като се има предвид, че:

Чрез проследяване на твърдяното „пране” чрез „не повече от двама посредници, преди да се стигне до размяна”, посочената методология на WSJ е фундаментално погрешна. Проследяването на всички средства – незаконно или не – в хода на многобройни сделки е изключително трудно и представянето на общото съдържание на портфейлите като незаконно е несъстоятелно.

По този начин, CipherBlade мислят, че твърденията на WSJ са задължително изкривени и че един разумен метод за съдебна експертиза би довел до гранулирано проследяване на идентифицирани незаконни токени, а не догадки за съдържанието на всички свързани портфейли:

От адресите на ShapeShift, които получават ETH в рамките на три прехвърляния от първоначалните “мръсни” адреси, по-малко от половината от търгуваните през тях ETH са опетнени. Използвайки най-щедрите предположения, това все още е само 23,53% от претендираните $9 милиона, споменати от WSJ.

CipherBlade критикува не само техническия анализ на WSJ, но и самите данни, които според сведенията не подкрепят техните заключения, дори и да бъдат взети под номинална стойност. По отношение на твърденията на WSJ за преобразуването на privacy токени, CipherBlade отбелязва, че:

От всичките 5523 адреса на ShapeShift в електронната таблица на WSJ, които всъщност съответстват на сделките, 30,38% от BTC и едва 5,53% от ETH, изпратен на тези адреси, бяха разменени за Monero .

Както вече беше съобщено, основателят и главният изпълнителен директор на ShapeShift, Ерик Ворхийс опроверга твърденията на доклада на WSJ малко след публикуването му, твърдейки, че той е „фактически неточен и подвеждащ“ и че авторите му не са имали достатъчно разбиране за криптовалутните технологии.</s tron g>

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на интересът към криптовалутите като хедж срещу фиатните валути в Канада

KPMG, голяма счетоводна фирма, подчертава нарастваща тенденция сред инвеститорите, обръщащи се към криптовалути като защита срещу девалвацията на фиатните валути от централните банки.

01.05.2024 4:00 1 мин. четене

NFT: Yuga Labs и Moonbirds представят нови права на притежателите

NFT колекцията Moonbirds, която сега е под егидата на Yuga Labs, наскоро претърпя значителна трансформация в своята рамка за авторски права, поставяйки началото на нова ера на ексклузивни търговски права за нейните притежатели.

01.05.2024 3:00 2 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Китайските банки се отдръпват от Русия заради опасения от американски санкции

САЩ наложиха различни санкции на Русия и руските субекти след нахлуването на страната в Украйна през 2022 г. Сега перспективата за разширяване на обхвата на тези санкции към китайските банки – страна, която Вашингтон обвинява, че подкрепя военните начинания на Москва – възпрепятства финансовите транзакции, които улесняват невоенната търговия от Китай към Русия.

01.05.2024 0:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.