НАЧАЛО Биткойн

Соларната енергия намалява разходите за добив на крипто с до 75%

16.03.2019 11:05 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Соларната енергия намалява разходите за добив на крипто с до 75%

Пазарните условия и разходите за електроенергия значително намалиха доходността от копаенето на криптовалути. В резултат на това, големите и малките крипто копачи са принудени да се обръщат към възобновяемата енергия, за да намалят оперативните разходи за добив.

Бъдещето на крипто индустрията е в слънчевата енергия

Копачите на крипто се опитват да намалят разходите си след срива на Биткойн (BTC). Сега, поради неблагоприятните пазарни условия на криптовалутите, това начинание става все по-критично.

Следователно, някои копачи сега използват слънчева енергия, за да управляват своите операции. Например, Reddit потребителят „cadese“ твърди, че използва слънчеви панели за значително намаляване на разходите – като посочва:

Добивът на Биткойн ме принуждава да се насоча към слънчева енергия. Току-що инсталирах слънчеви панели, за да управлявам копачките си през деня. Не само, че къщата ми се нагрява, но и разходите за добив намаляха с 75%. Защо? Това не е само най-евтината форма на енергия, но аз се освобождавам от разходите за трансфер на електроенергия и данъка.

Добивът на Биткойн с възобновяема енергия е по-разпространен, отколкото се смяташе преди.

През ноември 2018 г., CoinShares Research публикува whitepaper, който разглежда тенденциите, разходите и потреблението на енергия от добива на Биткойн. Според авторите, проучването показва, че повечето добив на Биткойн се извършва в глобални региони, съдържащи налични източници на възобновяема енергия. Освен това, в доклада се подчертава, че около 80% от копаенето се захранва от възобновяема енергия.

Възобновяема енергия за захранване на криптовалутната революция

Използването на слънчеви панели става по-рентабилно от стандартното електричество. Например, Azultec Cube300 рекламира, че копачите могат да генерират криптовалути с опция “да използват възобновяема енергия и да възстановят до 72% от генерираната топлина”.

За дребномащабните копачи се появява все по-голям набор от решения. Например, Cryptosolartech е проект, в който основната цел е да се разработи най-голямата ферма за копаене на криптовалути, използваща възобновяеми енергийни източници. Според уебсайта на Cryptosolartech:

В Cryptosolartech, ние разчитаме на 3000 специализирани ASICs, които се конкурират с големи пулове (басейни), благодарение на факта, че имаме най-доброто оборудване и технологии на пазара. Нашите копачи се снабдяват с възобновяема енергия, произведена от нашите собствени фотоволтаични централи, като по този начин дейността става ефективна и устойчива практика.

Компании като Solar Alliance Energy Inc. – доставчик на жилищни, търговски и промишлени слънчеви инсталации – се фокусират върху невероятната роля, която възобновяемата енергия може да играе в подкрепа на развитието на криптовалутната индустрия.

През ноември 2018 г., Solar Alliance Energy подписа споразумение с NuYen Blockchain за развитието на съоръжението за добив на криптовалута в Мърфисбро, Илинойс. Това съоръжение подкрепя инициативата за “Обновяване на общността Мърфисбро чрез Зелена енергия”.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Почти 940 институционални инвеститори държат Биткойн ETF

Преживявайки забележителен растеж, спот Биткойн ETF на BlackRock получи над 400 уведомления за собственост на активи по време на първоначалния си 13F отчетен сезон, постижение, което ETFа нализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас определи като „умопомрачително“ и рекордно.

17.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ крипто експерт разкри, че е продал всичките си Биткойн токени – ето защо

Известният крипто експерт Майкъл ван де Поуп наскоро обяви своята стратегия за „алтернативните разходи“, която включва продажба на всички притежавани от него Биткойн (BTC) токени.

17.05.2024 20:30 2 мин. четене

Биткойн ETF записаха четири поредни дни на входящи потоци

Американските спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) отбелязаха значителен нетен приток от $257.34 милиона в четвъртък, което е четвърти пореден ден на положителен приток.

17.05.2024 19:00 1 мин. четене

Инвеститорите в почти всички пазари се радват на значителни печалби

Индустриалният индекс Dow Jones достигна историческата граница от 40,000 пункта, отразявайки положителната инвестиционна среда, характеризираща се с устойчиви корпоративни печалби, ниска безработица и намаляваща инфлация.

17.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.