НАЧАЛО Биткойн

Nasdaq официално пусна BTC и ЕТH индекси

02.03.2019 17:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nasdaq официално пусна BTC и ЕТH индекси

Поредният сигнал за това, че масовото приемане и интегриране на крипто е все по-близо, идва този път от Nasdaq.

Фондовата борса разшири глобалната си услуга за данни в понеделник след като включи Биткойн и Етериум индекси. В официално съобщение по-рано този месец, борсата сподели, че използвайки данните от Brave New Coin, Nasdaq ще изпраща информация за нивата на Биткойн и Етериум в реално време, през Nasdaq Global Index Data ServiceSM (GIDS).

Услугата, която първоначално стартира през 1971 г., предоставя текущи и исторически данни за индекса на разнообразния набор от Nasdaq Global Indexes, които обхващат всички географски области и множество класове активи. Официално вече там ще фигурират и индексите на двете най-големи криптовалути.

Биткойн ентусиаст и Twitter личност Aлекс Зиупус, коментира колко голямо ще бъде това развитие за общо приемане на крипто. Цените на Биткойн и Етериум ще бъдат показани в хиляди офиси и търговски площи по целия свят, заедно с най-добрите стоки и валути.

Bitcoin Liquid Index (BLX) и Ethereum Liquid Index (ELX) ще предлагат референтния курс в реално време за цената на 1 BTC и 1 ETH. Цените се котират в щатски долари и „базирани на най-ликвидните краища на техните пазари“. Данните ще бъдат обновявани с честота от тридесет секунди.

Борсовият оператор заяви, че BLX е един от най-широко разпространените индекси на BTC сред крипто търговците, и е изчислен до 2010 г. Също така, ELX е изчислен до 2014 г. И двата индекса са изчислени с помощта на методология, която е била независимо одитирани спрямо ключови принципи на IOSCO.

Биткойн може да се превърне в глобална резервна валута

Aлекс Зиупус продължи да добавя, че един Биткойн може да струва милиони долари, ако се превърне в световната резервна валута.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн халвингът ли ще разпали следващия голям подем на криптовалутите?

Халвинга на Биткойн (BTC) – значимо събитие, което се случва приблизително на всеки четири години – отдавна се свързва с повишена пазарна активност и начало на бичи цикли.

28.04.2024 18:00 2 мин. четене

Добър момент ли е за купуване на меме криптовалутата Pepe Coin?

Pepe Coin (PEPE), известна криптовалута, вдъхновена от меме, наскоро привлече значително внимание от страна на търговците и инвеститорите на световния крипто пазар поради забележителния ръст на цената й през последните дни.

28.04.2024 15:00 2 мин. четене

Топ 3 евтини криптовалути, които да следим следващата седмица

Тъй като поредната седмица в сектора на криптовалутите се очертава да бъде съпроводена с предпазливи бичи настроения, някои активи остават налични на цени под $1 за токен, предлагайки потенциални възможности за покупка.

28.04.2024 14:00 2 мин. четене

Институциите се насочват към Solana (SOL) според ново проучване

Solana (SOL) претърпява скок в институционалния интерес, както разкри скорошно проучване на CoinShares.

28.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.