Home

Най-интересните събития в крипто от 10-ти до 17-ти февруари

17.02.2019 21:58 4мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-интересните събития в крипто от 10-ти до 17-ти февруари

Тази седмица беше особено интересна за блокчейн и крипто. Индустрията демонстрира обещаващи признаци на узряване. Нека разгледаме някои от по-вълнуващите новини.

SEC ще започне да следи и анализира блокчейн транзакциите

Според неотдавнашен доклад, Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) задейства планове за започване на проследяване и наблюдение на блокчейн транзакциите. Бе разкрито, че американският върховен финансов надзорник анализира тези транзакции.

В доклада се знае, че SEC се опитва активно да търси доставчик, който да помогне при определянето и мониторинга на риска, свързан с транзакциите s виртуални валути.

Можете да прочетете повече тук.

Coinsquare придоби платежната мрежа StellarX

Канадският крипто обмен Coinsquare придоби StellarX, децентрализирана платежна мрежа, базирана на Stellar (XLM).

Това гласи прессъобщение, публикувано на 14-ти февруари. Според него базираната в Бермуда Stellar X ще бъде изцяло притежавано дъщерно дружество на Coinsquare и ще търси регулаторно одобрение за експлоатация и разширяване на услугите си в съответствие с изискванията на Coinsquare.

Можете да прочетете повече тук.

J.P. Morgan пуска първата криптовалута, подкрепена от банките в САЩ


Първата криптовалута, създадена от голяма банка в САЩ, е тук – и идва от J.P. Morgan Chase.

Кредиторът мести над 6 трилиона долара по цял свят всеки ден за големи корпорации, правещи плащания на едро.

В пробите, които ще започнат след няколко месеца, една малка част от този обем ще преминава през “JPM Coin”. Това е токен, създаден от инженерите в базираната в Ню Йорк банка, за незабавно уреждане на плащания между клиенти.

Можете да прочетете повече тук.

Nasdaq ще добави Биткойн и Етериум индекси

Борсовият оператор Nasdaq добавя индекси за Биткойн и Етериум в своята глобална услуга за данни, по-късно този месец.

Компанията обяви в понеделник, че си партнира с новозеландската изследователска компания Brave New Coin, за да предложи информация за двата нови индекса от 25-ти февруари.

Можете да прочетете повече тук.

Santander навлизат в блокчейн сделка с IBM за $700 милиона

Една от най-големите европейски банки, Banco Santander и технологичният гигант IBM обявиха споразумение за ускоряване на развитието на технологиите на банката, като например блокчейн. Новината беше обявена в прессъобщение, публикувано на 13 февруари.

Според съобщенията, петгодишното глобално споразумение за технологии има за цел да подобри услугите на финансовата институция, използвайки нововъзникващи технологии – като блокчейн, изкуствен интелект и големи данни – предоставени от IBM.

Можете да прочетете повече тук.

Броят на местата, приемащи Биткойн, е нараснал с над 702% от декември 2013 г.

Според ресурса за наблюдение на приемането на криптовалути CoinMap, броят на местата, които приемат BTC по целия свят е нараснал с над 702% от декември 2013 г.

Областите с най-драматичен скок, са тези, които демонстрираха силен интерес към употребата на Биткойн и преди повече от пет години.

Можете да прочетете повече тук.

Хестър Пиърс от SEC потвърди, че насоките за крипто токени са на път

Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) планира да изясни кога законите за ценните книжа могат да се прилагат за продажбите на крипто токени.

По време на реч в правната катедра на Университета в Мисури, Хестър Пиърс, един от комисарите на <a href="https://www.cryptodnes.bg/bitcoin-etf-rano-ili-kusno-shte-bude-odob ren /” target=”_blank” rel=”noopener”>SEC, заяви, че служителите на агенцията работят по “допълнителни насоки”.

Можете да прочетете повече тук.

Люксембург прие законопроект за регулацията на блокчейн

Люксембургските законодатели приеха закон 7363, разрешаващ използването на блокчейн технологията във финансовите услуги, според официално съобщение, публикувано от парламента на страната, на 14 февруари.

Новият закон има за цел да осигури на участниците на финансовите пазари, по-голяма прозрачност и правна сигурност по отношение на обращението на ценни книжа чрез блокчейн.

Можете да прочетете повече тук.

CEO на Twitter каза, че lightning network ще е в апликацията на Square

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси потвърди, че светкавичната мрежа на Биткойн ще бъде включена в платежния портфейл и приложението, изградено от другата му компания – Square.

По време на подкаста на Стефан Ливера на 11-ти февруари, Дорси се присъедини към изпълнителния директор на Lightning Labs Елизабет Старк в дискусия за идеалите на мрежата и личната му вяра в протокола.

Можете да прочетете повече тукtron g>.





https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис демонстрира силна подкрепа за криптовалутите

Вицепрезидентът Камала Харис, кандидат на Демократическата партия за предстоящите президентски избори през ноември, наскоро говори на събитие за набиране на средства на Уолстрийт, където за първи път засегна темата за крипто индустрията.

23.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Създателят на Chainlink прогнозира трилиони инвестиции в TradFi

Сергей Назаров, създателят на Chainlink (LINK), прогнозира, че традиционните финанси (TradFi) скоро ще инвестират трилиони долари в крипто сектора, фокусиран върху реални активи (RWA).

22.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Кой от кандидатите за президент на САЩ печели подкрепата на Уолстрийт?

Дарителите от Уолстрийт, Силициевата долина и Холивуд изиграха ключова роля в подпомагането на усилията на вицепрезидента Камала Харис за набиране на средства през август, което даде на демократите финансово предимство пред Доналд Тръмп на прага на финалната фаза на изборите.

22.09.2024 17:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.