Home

Саудитска Арабия и ОАЕ с колаборация за нова криптовалута

20.01.2019 22:02 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Саудитска Арабия и ОАЕ с колаборация за нова криптовалута

Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Саудитска Арабия обявиха споразумение за сътрудничество за създаването на криптовалута, съобщава на 19-ти януари официалната медия Emirate News Agency.

Според доклада, Изпълнителният комитет на Координационния съвет на Саудитска Арабия е провел среща в столицата на ОАЕ, Абу Даби, с общо 16 членове от двете страни, за да се обсъдят съвместните инициативи в Стратегията за разрешаване.

Стратегията за разрешаване се състои от седем инициативи, включително гражданска авиация, финансова осведоменост за младите хора и развитие на трансгранична дигитална валута. Според статията, криптовалутата „ще бъде строго насочена към банките в експериментална фаза с цел по-добро разбиране на последиците от технологията блокчейн и улесняване на трансграничните плащания.“

Съвместният крипто проект ще изследва и ефекта от централната валута върху финансовите политики.

Инициативата се опитва да защити интересите на клиентите, да създаде стандарти за технологиите и да разгледа рисковете за киберсигурността, като същевременно определи въздействието на централните валути върху паричните политики.

През декември миналата година бе съобщено, че централната банка на Обединените арабски емирства си сътрудничи с паричния орган на Саудитска Арабия за издаване на криптовалута, приета при трансгранични сделки между двете страни.

През същия месец бе обявено, че Обединените арабски емирства се стремят да се присъединят към списъка на водещите дестинации за фирми, свързани с блокчейн през 2019 година, поради новото си крипто законодателство.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво може да спре Турция от присъединяване към съюза?

Турският външен министър Хакан Фидан заяви в сряда, че Анкара проучва алтернативни глобални съюзи, като все още се стреми към членство в ЕС.

22.09.2024 14:01 1мин. четене Kosta Gushterov

Про-крипто адвокат ще се изправи срещу Елизабет Уорън в ключов дебат за регулациите

Аԁвокатът на XRP Джон Дийтън, който си осигури номинацията на републиканците за сенаторското място в Масачузетс, ще се изправи срещу сенатора демократ Елизабет Уорън в дългоочакван дебат на 15 октомври 2024 г.

22.09.2024 13:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

SEC вероятно ще обжалва решението по делото с Ripple с наближаването на крайния срок

Напрежението около делото на Ripple срещу SEC се засилва, тъй като дискусиите за потенциално обжалване набират скорост.

22.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Чарлз Хоскинсън критикува Тръмп и Харис по отношение на крипто политиките

Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano и Етериум, изрази загриженост относно крипто политиките на бившия президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис.

21.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.