НАЧАЛО Други

Финансов регулатор затваря северноамерикански сметки в BitMEX

17.01.2019 10:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансов регулатор затваря северноамерикански сметки в BitMEX

BitMEX, една от най-активните платформи за търговия с Биткойн, бива избутана от крипто пазарите в Северна Америка, според неотдавнашен доклад.

Платформата, която улеснява търговията с фючърсни договори, свързани с Биткойн,  и затваря сметките от Съединените щати и региона на Квебек в Канада, според доклад на South China Morning Post.

В доклада се твърди:

Движението на BitMEX за оттегляне на търговците от Квебек идва след като финансовият регулатор на провинцията, Autorité des marchés financiers (AMF), изпрати писмо до борсата в началото на 2018 г. с молба да затвори всички сметки, свързани с хора от Квебек, като заяви, че борсата не е упълномощена да предоставя услуги за търговия.

BitMEX е най-големият пазар за Bitcoin, според данни, предоставени от CoinMarketCap.

Регулаторът на Квебек затваря клиентските търговски сметки в САЩ и канадската провинция Квебек, тъй като световните регулатори засилват борбата срещу нелицензираната платформа за търговия с криптовалута, се отбелязва в доклада. Агенцията потвърди на няколко публикации, че дейностите на компанията са незаконни.

BitMEX не е регистриран в AMF и поради това не е упълномощен да извършва дейности в провинция Квебек”, заяви директорът на AMF за връзки с медиите. За да се избегнат недоразумения, фирмата заяви на своя уебсайт, че не приема клиенти от САЩ и Квебек.

Платформата отбеляза близо до един милиард долара в крипто търговия за последните 24 часа, според данни от CoinMarketCap.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Големите американски банки търпят огромни загуби

Двете водещи банки в Съединените щати разкриват значителни загуби в размер на $4.5 милиарда.

02.05.2024 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин се обяви против използването на хардуерни портфейли

В скорошно изявление съоснователят на Етериум Виталик Бутерин изрази резерви относно разчитането на хардуерни портфейли за защита на криптовалути.

02.05.2024 10:00 1 мин. четене

Производителят на чипове AMD надмина очакванията с последния си доклад за приходите

Във вторник AMD, гигантът в областта на чиповете, публикува приходите си за първото тримесечие, като надхвърли прогнозите на анализаторите както за приходите, така и за печалбите.

02.05.2024 8:30 2 мин. четене

Защо пътят на златото до $2,700 остава непроменен, въпреки скорошния спад

Златото бележи забележителен възход през цялата 2024 г., като от декември предходната година насам постоянно достига нови исторически върхове.

02.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.