НАЧАЛО Други

Bitfury навлиза в музикалната индустрия с блокчейн платформа

17.01.2019 8:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bitfury навлиза в музикалната индустрия с блокчейн платформа

Производителят на крипто и Биткойн копачки, Bitfury, обяви пускането на специализирана програма за да отвори кода на музикалната индустрия в блог пост на 16-ти януари.

Сценарият, наречен Bitfury Surround, има за цел да се справи със сложните и често несправедливо разпределени потоци от приходи между артисти, фенове и посредници, използвайки технология блокчейн.

Поста обяснява:

Платформата Surround ще позволи на цялата музикална индустрия да рационализира операциите чрез сигурен трансфер на активи за авторски права, рационализирана свързаност, както и по-добри системи за наблюдение и управление.

Surround отбелязва продължаващата експанзия на Bitfury в различни аспекти извън криптодобива. Междувременно, в рамките на екосистемата на Биткойн, тази седмица компанията видя, че плащането извън веригата през Lightning Network към тяхната първа обменна среда става чрез партньорство с полската BTCBIT.

Преди това, през декември 2018, Bitfury разкри планове за стартиране на блокчейн ускорител в Русия съвместно с глобалния консултантски гигант PwC.

„Индустрията за музикални развлечения се превърна в сложна, конкурентна, технологично ориентирана среда, която страда от сериозна липса на прозрачност“, коментира Валери Вавилов, изпълнителен директор на Bitfury за проекта Surround. Вавилов отбеляза:

Искаме да подкрепим творците и да подпомогнем растежа на цялата индустрия чрез създаването на тази отворена, базирана на блокчейн, екосистема.

Блокчейн субекти се опитват да се справят с прозрачността на музикалната индустрия в продължение на няколко години, като през 2018 г. се разкриват идеи като услуга за стрийминг, базирана на блокчейн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тежък срив на йената срещу долара – Биткойн ли е решението за проблемите на Япония?

Глобалният икономически пейзаж представя тревожни показатели, тъй като японската йена наскоро падна до най-ниското си ниво спрямо щатския долар от 34 години насам.

27.04.2024 20:00 2 мин. четене

БРИКС насочва погледа си към Европа

Алиансът БРИКС разширява фокуса си към Европа, а балканската държава Сърбия се очертава като потенциален член.

27.04.2024 19:00 2 мин. четене

Русия обмислят промени в законите за копаенето на криптовалути

Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на криптовалути отразява нарастващата тенденция в световен мащаб за регулиране на крипто сферата.

27.04.2024 17:00 2 мин. четене

БРИКС: Китай са разпродали $74 милиарда в американски ценни книжа за една година

Значителното намаление на притежаваните от Китай американски държавни ценни книжа през последната година, възлизащо на повече от $74 милиарда, отразява значима промяна в глобалната икономическа динамика.

27.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.