НАЧАЛО Други

HSBC проучва как DLT може да помогне на транснационални клиенти

15.01.2019 16:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
HSBC проучва как DLT може да помогне на транснационални клиенти

HSBC обяви в понеделник, че е уредила повече от 250 млрд. долара в транзакции, използвайки технологията за разпределен леджър (DLT).

Банката каза в прессъобщение, че е уредила 3 ​​милиона FX (foreign exchange) транзакции и е направила още 150,000 плащания, използвайки своята HSBC FX Everywhere платформа.

Te заявиha, че употребата на DLT платформата позволява да провери дали плащанията са уредени без да е необходимо външно потвърждение, да се обединят вътрешно-фирмените данни за търговията със “споделена, единствена версия на истината” и да консолидира своето виждане за паричните потоци.

Компанията заяви, че е използвала тази платформа през последната година, за да “оркестрира плащания между вътрешните счетоводни баланси на HSBC”. Платформата на HSBC е довела до “значителна ефективност и възможности”, гласи съобщението. Банката не уточни дали FX Everywhere е разработена изцяло вътрешно или е изградена на базата на протокол с отворен код.

В изявление Ричард Бибби, междинният глобален ръководител на HSBC по валутни сделки и стоки, отбеляза, че банката и нейните клиенти извършват “хиляди сделки с чуждестранна валута”, които могат да варират в различни счетоводни баланси и страни.

След успешното имплементиране в рамките на банката, сега проучваме как тази технология може да помогне на мултинационалните клиенти – които също имат множество центрове за държавни ценни книжа и трансгранични вериги за доставки – да управляват по-добре валутните потоци в своите организации.

HSBC е загатвала в миналото, че има вероятност да работи и с блокчейн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Цените на петрола спадат – каква е причината?

Петролът леко се възстанови след резкия спад в сряда, предизвикан от значителното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което засили опасенията за отслабване на търсенето.

02.05.2024 14:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия няма избор, освен да ползва китайския юан

Русия се намира в несигурно положение, опитвайки се да намери баланс между дедоларизацията и същевременното поддържане икономиката си.

02.05.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.