НАЧАЛО Други

Около 40% от китайците биха инвестирали в криптовалути

30.12.2018 22:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Около 40% от китайците биха инвестирали в криптовалути

Наскоро проведено проучване установи, че въпреки продължителния мечи пазар, близо 40% от респондентите все още биха инвестирали в криптовалути, ако имат свободни средства.

Според 8BTC, проучването е проведено от PANews, и е установено, че 82,8% от анкетираните лица възприемат крипто като “модерна инвестиция”, докато 40% твърдят, че биха искали да инвестират.

Докладът не описва подробно как е проведено проучването, но твърди, че са анкетирани 4,980 китайци между 26-ти ноември и 10-ти декември.

Около 98,22% от анкетираните са чували за поне едно понятие, свързано с крипто. Около 50% твърдят, че са чували за криптовалута, цифровата валута или биткойн. Около 42,3% твърдят, че са чували за блокчейн технология.

Концепцията за базиран на блокчейн токен не беше толкова популярен, тъй като само 22,2% са чували за него. Сред онези, които твърдят, че са чували за блокчейн, 20% са имали “известни познания” за това, но повечето са били запознати с технологията на относително повърхностно ниво.

Докладът подчертава, че тези, които са отговорили на проучването, са добре запознати с криптовалутите като цяло, не само с биткойн. Това ще рече, че криптовалутите се разглеждат като инвестиционен продукт. От 14% от респондентите, които са инвестирали в криптовалути, около 20% са чували за Биткойн, а останалите 80% са чували за алкойни като Етериум.

Трябва да се отбележи, че 63,43% от анкетираните не виждат нужда да използват криптовалути за разплащане, тъй като решенията за мобилни плащания като Alipay и WeChat Pay са удобни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Base е най-доброто решение от втори слой според директора на Coinbase

По време на разговора на 2 май 2024 г. за печалбите на Coinbase за първото тримесечие, главният изпълнителен директор Брайън Армстронг обяви, че Base се очертава като водещото решение от втори слой по обем на транзакциите.

06.05.2024 1:00 2 мин. четене

Използва ли Китай изкуствен интелект, за да манипулира мнението на хората?

Докладите сочат, че Китай използва тактики на когнитивната война, за да формира обществени убеждения и мнения, без да прибягва до пряка военна конфронтация.

06.05.2024 0:00 2 мин. четене

ETFSwap (ETFS) набира $1 милион, за да застане начело на токенизираната търговия с крипто ETF

ETFSwap (ETFS) набра над $1 милион в текущото си ICO, за да оглави търговията с токенизирани ETF на крипто пазара. Това новаторско развитие за ETFSwap (ETFS) демонстрира нарастващия интерес и доверие към новия подход за предлагане на ETF активи на крипто потребителите.

05.05.2024 21:00 4 мин. четене

Защо сътрудничеството между Китай и Европа е толко важно за световната икономика

Завършването на железопътната линия Унгария-Сърбия, водещ проект на китайската инициатива „Пояс и път“ (BRI), обещава да облекчи умората от пътуването на Балканите.

05.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.