НАЧАЛО Други

Square е комапния на годината според Yahoo Finance

28.12.2018 9:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Square е комапния на годината според Yahoo Finance

Базираната в Съединените щати платежна компания Square е обявена за компания на годината от Yahoo Finance, според доклад на медиите от 18-ти декември.

Както съобщава Yahoo Finance, акциите на компанията, основана от Джак Дорси и Джим Маккелви през 2009 г., са се вдигнали със 72% до 14-ти декември. Акциите се бяха покачили със 170% до края на септември, преди по-сериозния спад на пазара.

Square обяви през ноември 2017 г., че ще пусне опция за търговия с BTC до избрани 3 милиона от клиентите на Square Cash App.

Съобщението предизвика значителен скок за само пет дни. Когато през февруари компанията пусна подкрепа за търговия с BTC за клиенти в по-широка гама от щати, акциите на Square отново скочиха.

Работещият върху приложението Cash App – Брайън Грасадония, заяви пред Yahoo Finance в отделен доклад, че нарастването на акциите не е причината фирмата да представи подкрепата за Биткойн, но подчерта, че изборът произтича от ангажимента на компанията да “демократизира достъпа до финансови инструменти, които в миналото бяха наистина сложни, плашещи и стресиращи.”

През ноември Square съобщи, че е генерирал 43 милиона долара приходи от Биткойн за третото тримесечие на 2018 г. спрямо 37 милиона долара през предходното тримесечие. През същия месец пазарната капитализация на компанията надмина тази на Twitter, популярната социална медийна платформа, която споделя Джак Дорси като главен изпълнителен директор.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето какво тежи най-много на икономиката на Китай

Най-новото тримесечно проучване на централната банка в Китай показва, че домакинствата продължават да изпитват затруднения поради отслабения пазар на труда, което води до сравнително ниски разходи за потребление, тъй като хората са склонни да дават приоритет на спестяванията.

06.05.2024 19:30 2 мин. четене

Петролният гигант Saudi Aramco вдига цените за Азия

Saudi Aramco обяви повишение на официалните продажни цени на всички изнасяни от нея сортове за Азия, като според Bloomberg цената на Arab Light за доставка през юни ще се увеличи с $0.90.

06.05.2024 18:00 2 мин. четене

Силата на американската икономика няма да е достатъчна за глобален растеж

Ръководителят на МВФ подчерта, че политиците по света са призовани да се изправят пред множество икономически предизвикателства.

06.05.2024 17:30 2 мин. четене

Представителите на Европейският съюз се срещат с президента на Китай – какво ще обсъждат?

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен подчерта необходимостта от лоялна конкуренция с Китай, като заяви, че настоящите пазарни дисбаланси трябва да бъдат отстранени.

06.05.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.