Home

GMO спира да произвежда и продава крипто копачки

26.12.2018 15:06 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
GMO спира да произвежда и продава крипто копачки

Японският ИТ-гигант GMO Internet заяви, че ще преустанови производството и продажбата на машини за копаене на крипто след една година на загуби поради мечия пазар.

Фирмата обяви във вторник, че като се има предвид настоящата “все по-конкурентна” бизнес среда и слабия крипто пазар, тя “вече няма да развива, произвежда и продава копачки”.

GMO регистрира извънредна загуба от 35,5 млрд. йени (или 321,6 млн. долара), състояща се от загуба след обезценяване и загуби от трансфери на вземания, които са на стойност съответно около 104,2 млн. долара и 217,4 млн. долара, поради продажби на съответните активи.

В своето изявление фирмата заяви:

След като вземем предвид промените в настоящата бизнес среда, компанията очаква, че е трудно да се възстановят балансовите стойности на свързаните с копаене на крипто дейности и затова е решено да се регистрира извънредна загуба.

Фирмата обаче заяви във вторник, че въпреки настоящите трудни условия, ще продължи да извършва вътрешните си добивни дейности и планира да преразгледа структурата на приходите си и да премести своя център в нов регион с „по-чиста и по-евтина“ енергия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple Labs получи важен оперативен лиценз в Дубай

Американската компания за блокчейн разплащания Ripple Labs Inc. демонстрира значителен напредък в глобалната си експанзия, след като получи важен оперативен лиценз в Дубай.

02.10.2024 9:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Как Биткойн може да бъде стимулиран от отслабващия долар?

Според доклад на 10x Research последните промени в световните макроикономически условия показват, че спадът на световния растеж може би е към своя край.

02.10.2024 8:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн се срина до почти $60,000 след като Иран нападна Израел

Във вторник Иран обстреля Израел с ракети в отговор на неотдавнашното убийство на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала. Нападението беше извършено, след като САЩ предупредиха, че напрежението в региона вероятно ще ескалира.

02.10.2024 8:00 2мин. четене Alexander Stefanov

Богатството на Зукърбърг се увеличи до $201 милиарда – eто защо

Марк Зукърбърг, технологичният визионер, който стои зад Meta, сега е четвъртият най-богат човек в света със състояние от $201 милиарда.

01.10.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.