НАЧАЛО Други

Криптовалутите може да превъзхождат всички останали активи през 2019 г.

24.12.2018 18:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите може да превъзхождат всички останали активи през 2019 г.

Тъй като другите пазари на активи, особено фондовите, навлизат в мечия тренд, някои смятат, че криптовалутите имат шанс да бъдат най-добрият клас активи през следващата година.

Травис Клинг, самопровъзгласил се бивш мениджър на портфолиа от акции, който „падна в крипто-заешката дупка” и сега оглавява криптовалутната фирма за управление на активи Ikigai, публикува в Twitter:

https://twitter.com/Travis_Kling/status/1076660659759300611

Федералният резерв на САЩ започва количествено облекчаване (QE) преди десет години, понижавайки лихвените проценти и купувайки трилиони долари на държавни облигации и ценни книжа, обезпечени с ипотека. Може да се каже, че този ход е спасява САЩ от голяма депресия. Други световни икономики следват този пример при закупуването на облигации и увеличаването на пазарната ликвидност, за да стимулират икономическия растеж.

Свързано изображение

Може ли количественото затягане да вдъхнови инвеститорите да изберат дигитализация и децентрализация?

В края на 2017 година, Федералният резерв започва да отпуска средства без реинвестиране. САЩ е първата държава, която слага край на количественото облекчаване, вместо да се насочи към обратното – количествено затягане. Банката на Япония (BOJ) и Европейската централна банка (ECB) също се забавиха с покупките на облигации през 2018 година.

Bloomberg Economics обяви октомври 2018 година за месеца, в който най-големите централни банки в света колективно започват да намаляват притежаваните от тях облигации. Въпреки че ECB и BOJ все още намаляват, а не освобождават средства.

С водещата роля на САЩ, повишаването на лихвените проценти е още един знак за „нормализиране“ на процеса на разрешаване на икономиките да работят самостоятелно без намеса на централната банка. Това, в съчетание с други фактори, предизвиква страх от глобална рецесия и въздейства върху глобалните пазари на активи.Резултат с изображение за digital assets

Криптовалутите се появяват през 2009 гoдина, веднага след като QE стартира и не са съществували в традиционния мечи пазар. Клинг също така се съгласи, че развиващият се пазар на мечки тази година е повлиял върху представянето на криптовалутите и като рисков актив също може да види по-нататъшно въздействие:

За мен ще има смисъл, че крипто ще обърне посоката на тенденцията преди традиционните класове активи.

След публикуването на tweet-а на Клинг, последвалият разговор в Twitter съдържаше смесени мнения. Някои смятат, че криптовалутите могат да продължат да падат и да бъдат „най-лошия“ клас активи. Други смятат, че диталните тактиви, които са извън контрола на манипулирането на централното правителство, ще ръководят таксата и ще подтикнат обрат на пазара на криптовалутите.

Този обрат може вече да се случва. Над $30 милиарда са се върнали отново на крипто пазара през изминалата седмица, докато другите пазари на активи спадат. Превъзхождайки всички други активи през 2019 година може да затвърди ролята на криптовалутите в световната икономика.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Цените на петрола спадат – каква е причината?

Петролът леко се възстанови след резкия спад в сряда, предизвикан от значителното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което засили опасенията за отслабване на търсенето.

02.05.2024 14:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия няма избор, освен да ползва китайския юан

Русия се намира в несигурно положение, опитвайки се да намери баланс между дедоларизацията и същевременното поддържане икономиката си.

02.05.2024 13:00 2 мин. четене

БРИКС: Големите американски банки търпят огромни загуби

Двете водещи банки в Съединените щати разкриват значителни загуби в размер на $4.5 милиарда.

02.05.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.