НАЧАЛО Други

Crypterium с най-бързите крипто транзакции в света

13.12.2018 13:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypterium с най-бързите крипто транзакции в света

Блокчейн-базираната финтех стартъп компания Crypterium предизвика класическите банки, като въведе нова функция, която позволява на потребителите да прехвърлят крипто валута, не чрез адреси, а чрез телефонен номер (този на получателя).

Тези прехвърляния се извършват едновременно и компанията твърди, че може да обработва до един милион транзакции в секунда, като решава проблема с мащабируемостта на блокчейн.

Почти всички блок-приложения не са лесни за ползване.</s tron g>

Технически умели хора са ги създали за други хора, които се занимават с технологии и тези решения все още са много объркващи както за бизнеса, така и за потребителите, които не са толкова компютърно грамотни.

Бившият главен изпълнителен директор на Visa UK Марк О’Брайън си е поставил за цел да направи крипто индустрията мейнстрийм и по-достъпна.

“Ние сме на път към” Netscape момента” на 21-ви век, денят, в който дебютът на Калифорнийски стартъп освети World Wide Web за милиони хора, иначе само смътно запознати с потенциала и обещанието му” – обясни Брайън, споменавайки, че собственият му стартъп, Crypterium , “прави закупуването, продажбата и изразходването на крипто валута в ежедневния живот колкото е възможно по-лесно и това ще доведе до използването до нови висини.

Има два основни проблема, пред които са изправени всички крипто притежатели, докато се опитват да прехвърлят монети и токени. На първо място можете да се объркате с адресите. Ето как изглеждат те – 0x c5b133a52145990313915612bd732f059330287f – поради комплексността им не е твърде трудно да се объркате. И щом го направите, никога няма да получите парите си обратно.

Има и специални хакерски приложения, като CryptoShuffler, които променят адреса на портфейла, докато се копира. Така в полето “Изпращане до портфейла” въвеждате номера на портфейла на крадеца.

Вторият проблем е, че всяка транзакция отнема известно време. Ако става дума за Ethereum, може да са минути, ако е Bitcoin – транзакцията може да отнеме часове. Когато блокчейн мрежите са претоварени, транзакциите могат да отнемат дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Използва ли Китай изкуствен интелект, за да манипулира мнението на хората?

Докладите сочат, че Китай използва тактики на когнитивната война, за да формира обществени убеждения и мнения, без да прибягва до пряка военна конфронтация.

06.05.2024 0:00 2 мин. четене

ETFSwap (ETFS) набира $1 милион, за да застане начело на токенизираната търговия с крипто ETF

ETFSwap (ETFS) набра над $1 милион в текущото си ICO, за да оглави търговията с токенизирани ETF на крипто пазара. Това новаторско развитие за ETFSwap (ETFS) демонстрира нарастващия интерес и доверие към новия подход за предлагане на ETF активи на крипто потребителите.

05.05.2024 21:00 4 мин. четене

Защо сътрудничеството между Китай и Европа е толко важно за световната икономика

Завършването на железопътната линия Унгария-Сърбия, водещ проект на китайската инициатива „Пояс и път“ (BRI), обещава да облекчи умората от пътуването на Балканите.

05.05.2024 19:00 2 мин. четене

Икономиката на Палестина е унищожена заради войната с Израел

Неотдавнашен доклад на ООН разкрива, че израелската офанзива в ивицата Газа е причинила значителни затруднения в социално-икономическото развитие на Палестина, които се равняват на повече от 20 години спад.

05.05.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.