Home

Финансовият регулатор на Япония ще пусне насоки за ICO

03.12.2018 15:15 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият регулатор на Япония ще пусне насоки за ICO

Позовавайки се на "информирани източници", JIJI Press съобщава, че японската Агенция за финансови услуги скоро ще регулира първичните предлагания на монети.

Подобно на начина, по който се изисква да се регистрират американски ценни книжа в Съединените щати, компаниите, които възнамеряват да издават виртуални валути в замяна на инвестиции, ще трябва да се регистрират във FSA.

FSA работи доста по-различно от SEC.

FSA трябва да внесе законопроекти в японския парламент, които променят финансовото право на страната, за да се наложат реформите, които се имат предвид. Това представлява възможност за крипто компаниите на островната държава потенциално да лобират за регулациите, които считат за подходящи.

Изглежда, че предложените закони и нормативни актове биха оказали въздействие не само върху ICO-та, които искат да оперират в Япония.

Те и ще ограничат способността на япоснките граждани да инвестират в първичните предлагания на монети като цяло.

Във Франция данъчното облагане на криптовалутите неотдавна бе променено, а френското правителство активно работи, за да превърне страната в център за първични предлагания на монети. Страната дори възнамерява да издаде “визи за ICO”, които дават на компаниите и техните служители степен на правна защита, ако решат да оперират във Франция.

Все още има десетки държави и юрисдикции, в които няма почти никакви регулации по отношение на криптовалутите или ICO-та. Това означава, че докато крипто авантюристите могат да действат свободно, в бъдеще може да се окаже, че са работили нелегално.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Бивши служители на SEC ще свидетелстват за крипто регулирането на изслушване в Конгреса

Бивши високопоставени служители от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) се готвят да дадат показания по време на изслушване в Конгреса, на което ще бъде разгледан подходът на агенцията към регулирането на криптовалутите.

17.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Големи крипто компании обединяват усилията си за постигане на съответствие с MiCA

Научната фондация за DLT (DSF) стартира крипто алианса MiCA на 16 септември, като учредители са Hedera, Ripple и фондация Aptos.

16.09.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Директорът на Circle призовава за глобални стандарти, тъй като стабилните монети набират популярност

Circle, която стои зад USDC, е оптимистично настроена по отношение на масовото приемане на стабилните монети като ключов компонент на дигиталните финанси.

16.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Конгресмен представи нов законопроект за опростяване на крипто правилата в САЩ

Конгресменът от Тенеси Джон Роуз представи законодателен акт, наречен „BRIDGE Digital Assets Act“, който има за цел да преработи регулаторната рамка на САЩ за криптовалутите.

15.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.