Home

Сериозен спад в употребата на децентрализирани приложения на Solana

12.03.2022 11:08 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен спад в употребата на децентрализирани приложения на Solana

Използването и депозитите на децентрализираните приложения (dApp) на Solana намаляват, което създава известно безпокойство за инвеститорите. От друга страна, подобни блокчейн депозити, базирани на смарт договори, продължават да растат.

Използването намалява с 18%

Използването на dApp на Solana, според DAppRadar, е намаляло с 18% от 28 януари. Единственото базирано на Solana dApp с повишена употреба беше протокола за заеми Solend.

Спадът в използването на dApp беше показан и в открития интерес на фючърси на Solana, който спадна значително от пика си през четвъртото тримесечие на 2021 г. от $2 милиарда. Струва си да се отбележи, че тази незаинтересованост се превърна в сериозни спадове в TVL (обща заключена стойност). Депозитите в децентрализирани приложения на Solana, според данни на DeFiLlama, са се понижили доста значително, намалявайки с 45% през последните 3 месеца.

Според данните за TVL в децентрализирани приложения в мрежата не е бил толкова нисък от септември миналата година насам. В момента цифрата възлиза на $6.68 милиарда. Въпреки това изглежда, че докато използването на dApp на Solana намалява, използването на подобни блокчейни е нараснало значително. TVL в dApps на Fantom се е увеличил повече от два пъти през последните три месеца, достигайки $9 милиарда, докато Terra се е увеличил с 85% до $23 милиарда.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Крипто ‘ще претвори света’ – Майк Новограц

Анализаторите започнаха да забелязват спада през ноември миналата година, когато TVL започна да се движи около $15 милиарда. Това беше и времето, когато повечето криптоактиви достигаха нови рекордни върхове за всички времена, както и когато започна корекцията на целия пазар, която продължи повече от 3 месеца.

Не всичко е негативно за Solana, тъй като все още има силен интерес, когато става въпрос за NFT. Данните от DAppRadar в момента показват, че NFT пазарът Magic Eden в момента има над 200,000 потребители (най-много за което и да било децентрализирано приложение на Solana), като потребителите нарастват с над 200% през последните 30 дни. Майкъл Джордан последно използва своето базирано на Solana приложение HEIR, за да пусне NFT колекция, продавана в Magic Eden.

Скорошно представяне на цените на Solana и Terra

Това бяха бурни няколко седмици за крипто пазара след разгорещения конфликт в Източна Европа. От самото начало цените на крипто активите се колебаеха, причинявайки загуба на милиарди след това.

Solana имаше някои възходи и падения миналата седмица, търгувайки до $101 преди близо седмица. Днес активът бележи ръст от около 1.3%, търгувайки на цена от $83,25 на големите борси с пазарна капитализация от около $27 милиарда (към момента на писане). Активът е класиран на 9-то място по пазарна капитализация, две места под LUNA на Terra.

LUNA на Terra беше най-добре представящият се дигитален актив в топ 10 миналата седмица. Активът нарасна с над 78% в даден момент до около $96, подхранван от множество положителни новини. Според данни по веригата, LUNA в момента се търгува на $99.06, което е увеличение с 3.7% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ анализатор прогнозира значителни печалби за тези алткойни

Популярният експерт по криптовалути Sherpa изрази бичи настроения по отношение на токена Real World Asset (RWA) със средна капитализация, като същевременно сподели мнение за три други алткойна.

27.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Stefanov

Етериум кит спечели $554,000 след като цената проби над $2,600

Септември донесе изненадващи печалби на крипто пазара, като Етериум се покачи над $2,600.

27.09.2024 21:00 1мин. четене Alexander Stefanov

5 меме криптовалути, които да наблюдаваме през октомври

Въпреки че пазарът като цяло остава спокоен, меме монетите привлякоха вниманието през третото тримесечие.

27.09.2024 20:30 3мин. четене Alexander Zdravkov

Защо цената на Hamster Kombat (HMSTR) се срина веднага след airdrop събитието?

Дългоочакваното airdrop събитие на Hamster Kombat (HMSTR) се състоя вчера, 26 септември, като бяха разпределени общо 60 милиона токена.

27.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.