НАЧАЛО Крипто Крими

SEC глобиха Флойд Мейуедър и DJ Khaled за промотиране на измама

30.11.2018 20:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC глобиха Флойд Мейуедър и DJ Khaled за промотиране на измама

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) глобиха професионалния боксьор Флойд Мейуедър и музикалния продуцент DJ Khaled за рекламиране на измама с криптовалути, която отне на инвеститорите милиони долари.

И двамата обвиняеми нито признават, нито отричат претенциите на SEC, но се съгласяват да платят комбинирани санкции на обща стойност над $750 000.

Спорният дигитален токен в центъра на скандала се нарича Centra Tech. Мейуедър и DJ Khaled участваха в популяризирането на ICO за Centra Tech през 2017 г. Докато ICO беше вече приключило, схемата направи скандалната сума от $32 милиона. Прессъобщението, публикувано на 29-ти ноември, гласи отчасти:

Заповедите на SEC установяват, че Мейуедър не разкрива за промоционални плащания от трима емитенти на ICO, включително $100 000 от Centra Tech Inc. и че Khaled не разкрива плащане от $50 000 от Centra Tech, което той рекламира в своите социални медии. Промоциите на Мейуедър включват послание към Twitter последователите, което гласи: “ICO на Centra започва в рамките на няколко часа. Вземи твоя, преди да се продадат – аз вече го направих”.

ICO е процес, чрез който една компания може да издава нова дигитална валута срещу пари. Колкото повече пари дадете, толкова повече токени ще получите в замяна. Следвайки проста аналогия, ICO са подобни на IPO, но с криптовалути вместо реални пари.

Centra Tech си партнира с MasterCard и Visa, за да издаде дебитна карта за цифрови валути, според ICO-то. Въпреки това, Visa отрече да има бизнес отношения с компанията.

Основателите на компанията Робърт Фаркас и Сам Шарма бяха арестувани през април и са изправени пред няколко обвинения, включително измами с ценни книжа и конспирация.

SEC все още не са определили ясни правила за ICO и предприемат пасивен подход, за да избегнат препятствията пред иновациите. Регулаторът се съсредоточава само върху действия за налагане на мерки срещу злонамерени участници.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.