Home

Южна Корея лицензира първата крипто борса

28.11.2018 19:59 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея лицензира първата крипто борса

Агенцията за интернет и сигурност на Южна Корея (KISA) връчи на Upbit лиценз за система за управление на информационната сигурност (ISMS) за стабилната им инфраструктура.

Upbit стана първи лицензиран обмен на ISMS

Upbit, най-големият крипто обмен в Южна Корея, стана първият, който получи ISMS лиценз.

Резултат с изображение за approved south korea

През декември 2017 г., KISA решават, че всички фирми, свързани с интернет и данни, генериращи повече от $100 милиона приходи, ще изискват ISMS лиценз. KISA оценява тези фирми въз основа на над сто критерии, за да гарантира, че разполагат със силни вътрешни системи за управление и протоколи за сигурност.

След одобрението на Upbit, агенцията вероятно ще поиска подаване на лицензи от други борси, Bithumb, Korbit и Coinone.

Южна Корея приоритизира сигурността

Сигурността очевидно е ключов въпрос за всяка крипто борса, но в Южна Корея тя се превърна в сериозен проблем. До такава степен отсъстваха мерките използвани от платформите за търговия, че правителството се намеси, за да прекрати временно търговските банкови услуги.

Резултат с изображение за licensing

През август KISA заявиха, че само една шепа обмени в страната имат достатъчно вътрешни системи за управление, като посочват:

Все още съществуват многобройни крипто обмени с несъвместими системи за сигурност и като такива инвеститорите се предупреждават за инвестиране в неразпознати платформи. Правителството ще продължи да следи и оценява крипто борсите, за да подобри стандарта на сигурност, използван от платформите за търговия.

Upbit изпълнява KYC и AML мерки

Оттогава много обмени са извършили промени, включително мерките Know Your Customer (KYC) и Anti-Money Laundering (AML). Bithumb дори прекрати търговията си в продължение на повече от месец, докато осъвремени обменната си инфраструктура.Резултат с изображение за licensing

Upbit и няколко други борси въведоха индустриални стандарти за сигурност и съответствие. В бъдеще, Upbit възнамеряват да “продължат да създават безопасна, сигурна и ефективна търговска среда, като дадат приоритет на защитата на инвеститорите”.

Лий Сеоу-ву, главен изпълнителен директор на компанията-майка на Upbit, заяви:

От началото на 2018 г. Upbit работи неуморно, за да подобри вътрешната система за управление на платформата и мерки за сигурност, за да получи ISMS лиценза. С висококвалифицирани експерти и тествани системи за сигурност, компанията ще продължи да създава среда за безопасна търговия и да защитава данните на своите инвеститори.

Тенденцията на южнокорейския финансов пазар да се “нагрява и охлажда” изключително бързо води до това, че много инвеститори го описват като “меден тиган”. Това беше един от ключовите катализатори на ценовия балон в края на 2017 г.

На такъв пазар, проактивните мерки на южнокорейското правителство могат да помогнат само за укрепване на инфраструктурата срещу подобни неочаквани бъдещи сценарии.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Бивши служители на SEC ще свидетелстват за крипто регулирането на изслушване в Конгреса

Бивши високопоставени служители от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) се готвят да дадат показания по време на изслушване в Конгреса, на което ще бъде разгледан подходът на агенцията към регулирането на криптовалутите.

17.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Големи крипто компании обединяват усилията си за постигане на съответствие с MiCA

Научната фондация за DLT (DSF) стартира крипто алианса MiCA на 16 септември, като учредители са Hedera, Ripple и фондация Aptos.

16.09.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Директорът на Circle призовава за глобални стандарти, тъй като стабилните монети набират популярност

Circle, която стои зад USDC, е оптимистично настроена по отношение на масовото приемане на стабилните монети като ключов компонент на дигиталните финанси.

16.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Конгресмен представи нов законопроект за опростяване на крипто правилата в САЩ

Конгресменът от Тенеси Джон Роуз представи законодателен акт, наречен „BRIDGE Digital Assets Act“, който има за цел да преработи регулаторната рамка на САЩ за криптовалутите.

15.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.