Home

Ще се възползва ли Биткойн (BTC) от войната и нововъзникващия паричен ред ?

11.03.2022 8:10 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще се възползва ли Биткойн (BTC) от войната и нововъзникващия паричен ред ?

Инвестиционен стратег на Credit Suisse казва, че Биткойн (BTC) вероятно ще се възползва от настоящите геополитически сътресения.

В нов анализ Золтан Позсар казва, че светът е свидетел на преминаване към нов паричен ред, съсредоточен върху базираните на суровини валути на Изток.

Стратегът смята, че новият паричен ред ще отслаби системата евро/щатски долари и ще предизвика инфлация на Запад.

Разгръща се криза. Криза на стоките. Стоките са обезпечение, а обезпечението са парите и тази криза е свързана с нарастващата привлекателност на външните пари над вътрешните пари.

Позсар сравнява руските стоки с дългови задължения, обезпечени с висококачествени обезпечения през 2008 г. Той казва, че Народната банка на Китай (PBoC) е единствената банка, която може да осигури предпазна мярка за кризата.

Стратегът твърди, че PBoC има само две „гео-финансови“ опции: да печата пари или да продава облигации, за да купува руски стоки. Позар казва, че и двата варианта биха предизвикали повече инфлация на Запад.

Не Пропускай: Украински заместник-министър похвали ролята на криптовалутата в помощите за Украйна

Въпреки това, стратегът смята, че това може да бъде от полза за краля на крипто.

Тази криза не прилича на нищо, което сме виждали, откакто президентът Никсън свали щатския долар от златото през 1971 г. – края на ерата на парите, базирани на суровини. Когато тази криза (и война) приключи, щатският долар би трябвало да бъде много по-слаб и, от друга страна, юанът много по-силен, подкрепен от кошница от стоки.

От ерата на Бретън Уудс, подкрепена със златни кюлчета, до Бретън Уудс II, подкрепена с вътрешни пари (съкровищни ​​ценни книжа с рискове от конфискация, които не могат да бъдат хеджирани), до Бретън Уудс III, подкрепени с външни пари (златни кюлчета и други стоки). След като тази война приключи, „парите“ никога повече няма да бъдат същите… и Биткойн (ако все още съществува тогава) вероятно ще се възползва от всичко това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 20 криптовалути според инвестиционният гигант Grayscale

Grayscale разкри своите 20 топ криптовалути за четвъртото тримесечие на 2024 г., като добави шест нови алткойна и наблегна на тенденции като децентрализиран изкуствен интелект и мащабируемост на блокчейн.

27.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Раул Пал от Goldman Sachs обясни на Майкъл Сейлър защо не купува Биткойн

Раул Пал, бивш изпълнителен директор на Goldman Sachs и крипто ентусиаст, наскоро сподели своята инвестиционна стратегия, което предизвика размяна на мнения с Майкъл Сейлър.

27.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн се изстреля над $66,000: Меме криптовалутите са най-печеливши

На пазара на Биткойн преобладават бичите настроения, тъй като сме свидетели на големи ценови възходи.

27.09.2024 18:01 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как се справя MicroStrategy в сравнение с компонентите на S&P 500?

Тъй като инвеститорите на Уолстрийт все повече възприемат Биткойн (BTC), MicroStrategy на Майкъл Сейлър се позиционира като лидер в това пространство.

27.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.