НАЧАЛО Биткойн

Bloomberg: Биткойн може да падне до $1,500

18.11.2018 15:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bloomberg: Биткойн може да падне до $1,500

Биткойн вече не е скучен”, заяви Bloomberg на 16-и ноември 2018 г. в края на седмица, в която валутата удари ново дъно за 2018-та година.

BTC 2 Week Chart - 18 Nov 2018.png

Анализаторите от Bloomberg Intelligence, изследователската група на Bloomberg, предсказват, че цената може да падне до 1.500 долара, което предполага, че стойността на Биткойн може да падне с повече от 73% от сегашното си ниво (според данните от CryptoCompare, Биткойн се търгува на $ 5,599, което е с 0,81% за последните 24 часа).

В сряда, цената на BTC, която беше около 6,369 долара в 06:00 UTC, е паднала с повече от 12% до 20:00 часа UTC (когато BTC се търгуваше на около 5,569 долара), за да достигне най-ниското си ниво за повече от година. Алткойновете, с изключение на стабилните монети (без USDT), не се справят по-добре, като повечето от първите 20 криптовалути страдат от двуцифрени процентни спадове.

На 15-и ноември, CNBC нарече тези спадове на крипто пазарите “Crypto Meltdown”, като Брайън Кели от Fast Money, който е основател и главен изпълнителен директор на крипто инвестиционната фирма BKCM.

Той обвини “Гражданската война Bitcoin Cash” (борбата между Bitcoin ABC и Bitcoin SV) за настроенията на пазарите.

Други смятат, че спада в цената на биткойн се дължи на понижаването на хеш рейта на валутата в резултат на решението на някои минни басейни да покрепят лагера ABC, като например Bitcoin.com на Роджър Вер, които временно пренасочват вниманието си от BTC към Биткойн Кеш.

Травис Клиндж, основателят и главен инвестиционен директор на фирмата за управление на крипто активи Ikigai, каза на Bloomberg на 15 ноември:

Снощи не спaх добре. Има малък шанс, да се случи нещо наистина лошо, свързано с Биткойн кеш, което би могло да повлияе на целия крипто пазар.

Майк МакГлоун, старши съветник в Bloomberg Intelligence, предупреди, че мечият пазар няма да приключи в скоро време:

[Понижението] беше предизвикано от пъмпът за хард форка на Биткойн кеш. Този пъмп, който започна преди няколко седмици, обхвана пазарите, със спекулативни дълги игри в името на старите дни. Но това е траен мечи пазар. 


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

05.05.2024 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да започне да се насочва към нови върхове – Питър Бранд

Известният търговец Питър Бранд разпали значителен дискурс в общността на криптовалутите с най-новата си прогноза, показваща, че Биткойн (BTC) може потенциално да преразгледа предишните си върхове, ако се придържа към традиционния бичи модел.

05.05.2024 9:30 2 мин. четене

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

05.05.2024 8:30 2 мин. четене

Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

Биткойн (BTC) отново привлече вниманието на инвеститорите, тъй като се появяват признаци за потенциално възстановяване на цената след спада от $68,000 до около $56,000, причинявайки известно сътресение в доверието на инвеститорите въпреки оставащите бичи настроения сред няколко анализатори.

05.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.