НАЧАЛО Други

Колаборация между Nasdaq и Deloitte

15.11.2018 22:17 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колаборация между Nasdaq и Deloitte

Технологичните партньори Nasdaq, Deloitte и Anquan успешно разработиха прототипи на платформата за улесняване на сетълмент на токенизирани активи в различни блокчейни за Паричният орган на Сингапур (MAS), централната банка и Сингапурската борса (SGX). Системата е предназначена да ускори и опрости процесите след продажбата.

Прототипите “Доставка срещу плащане” (DvP) позволяват на финансовите институции и корпоративните инвеститори да извършват окончателно сетълмент на цифрова валута и ценни книжа на различни блокчейн платформи с едновременни обмени, които могат да намалят рисковете за сетълмента.

Резултат с изображение за nasdaq deloitte

MAS и SGX издадоха общ доклад за индустрията, който предоставя изчерпателна представа за това как са разгърнати интелигентните договори в автоматизирани процеси за сетълмент на DvP.

От техническа гледна точка, системата подчертава как може да се постигне оперативната съвместимост и защитата на инвеститорите чрез използване на блокчейн технология.

Според Сопненду Моханти, главен финтех ръководител на MAS:

Блокчейн технологията и токенизацията на активи подхранват нова вълна от иновации в световен мащаб. Този проект демонстрира стойността на блокчейн и ползите, които може да донесе на финансовата индустрия в краткосрочен, до средносрочен план. Концепцията за токенизация на активи, както и други научни постижения, получени от този проект, могат потенциално да бъдат приложени към широк спектър от икономика, създавайки съвсем нов свят на възможности.

С пускането на прототипа, Сингапурската борса подаде първия си технологичен патент.

Тинку Гупта, ръководител на технологията в SGX казва:

Въз основа на уникалната методология, разработена от SGX, която дава възможност за оперативна съвместимост на платформите в реалния свят, както и за едновременния обмен на цифрови токени и ценни книжа, кандидатствахме за първия ни технологичен патент.

Успешнните проби са пример за напредъка на банките и финансови услуги, които компаниите по света използват за да поправят цялата индустрия. Сингапур, подобно на Малта, създаде отворена регулаторна рамка за блокчейн, която позволява на иноваторите и предприемачите да ускорят проектите си, които от своя страна да дадат резултат.

Говорейки на конференцията  Consensus Сингапур, Деймиън Панг, ръководител на технологичната инфраструктура на MAS, каза:

Ние използваме подход, при който нашите регулации се стремят към целта, а не към самата технологична платформа. Целта ни не е да регулираме директно специфичната технология.

През септември, крипто лидерите и експерти от САЩ се обърнаха към Конгреса, за да призоват политиците да изготвят ясни правила, които да ръководят развитието на криптовалутите и блокчейн иновациите. Представители от Coinbase, Ripple, Consensys, Blockchain, Fidelity и Nasdaq, очертаха как световните конкуренти ще поемат инициативата, тъй като регулаторите в САЩ си влачат краката.

Райън Загон, директор на регулаторните отношения на Ripple заяви:

Ние виждаме световно признание за това, че блокчейн и крипто активите ще изиграят ключова роля в следващото поколение на финансите и нашите национални икономики. И има държави, които се състезават да осигурят регулаторна сигурност, за да могат да спечелят в тази надпревара. Те могат по същество да заемат дял като глобална столица на финансите. Виждаме национални, цялостни рамки в други държави, предназначени да стимулират възприемането на този технология. Можете да погледнете Великобритания, Сингапур, Япония . Те печелят, защото имат една рамка, която покрива цялата тази технология.

Според доклад на Financial Times, почти 75% от операторите на финансовите пазари, изследвани от Nasdaq и Celent от “Шанхай до Ню Йорк”, тестват DLT в опит да оптимизират съществуващите системи и да останат конкурентоспособни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.