Home

Трима мъже са обвинени в крипто измама за $40 милиона

10.03.2022 10:43 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Трима мъже са обвинени в крипто измама за $40 милиона

Дуейн Голдън, Грегъри Агесен и Маркиз Демакинг Егертън бяха обвинени във вторник за финансови престъпления, измами и пране на пари, докато управляваха три крипто начинания, наречени EmpowerCoin, ECoinPlus и Jet-Coin, които натрупаха над $40 милиона от инвеститори.

Според съобщение на Министерството на правосъдието, тримата обвинени са обещали на инвеститорите фиксирана възвръщаемост на техните крипто инвестиции чрез търговия с криптовалута в чужбина. Прокурорите казват, че тримата или са прибрали средствата, или са ги използвали за плащане на предишни инвеститори.

Твърди се, че друг мъж на име Уилям Уайт е заговорничил с Голдън и Агесен, за да възпрепятства правосъдието и да подправя доказателства по време на разследванията.

Както се твърди, обвиняемите са участвали в усъвършенствана схема, която атакува нищо неподозиращи инвеститори в цялата страна с фалшиви обещания за гарантирана възвръщаемост и възможности за търговия с виртуална валута”, каза прокурорът на САЩ за Източния окръг на Ню Йорк Брион Пийс в изявлението.

“Когато компаниите се сринаха и престъпното им поведение беше на път да бъде разкрито, подсъдимите се опитаха да прикрият следите си и да унищожат доказателства.”

Прочети Още: Какво правят големите Етериум (ETH) инвеститори в момента?

Голдън, Агесен и Егертън уж са извършили своята крипто измама през април 2017 г., а опитите за възпрепятстване на правосъдието са се случили от юли 2017 г. до момента.

Ако бъдат признати за виновни, Голдън, Агесен, Егертън и Уайт са изправени пред 20 години затвор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Южна Корея глоби Worldcoin за нарушаване на законите за личната информация

Worldcoin получи негативно внимание в Южна Корея на фона на продължаващите опасения за нарушаване на сигурността на данните, които засягат няколко държави.

27.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хакерът, който открадна $230 милион от индийска крипто борса, почти изпраха всички средства

Хакерът, отговорен за кражбата на $230 милиона от WazirX през юли, е близо до приключване на изпирането на средствата, като според данни на веригата от Arkham Intelligence са останали само $6 милиона в Етериум (ETH).

26.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в корупция

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в резултат на федерално разследване за корупция, което го превръща в първия кмет в историята на града, обвинен по време на мандата си.

26.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Мъж се опита да открадне криптовалута за над $100,000 от приятелката си

Тъй като популярността на криптовалутите продължава да расте, в Диарбекир се случи интересен криминален инцидент.

26.09.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.