НАЧАЛО Биткойн

Топ 6 страни приемащи Биткойн с отворени обятия

11.11.2018 23:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 6 страни приемащи Биткойн с отворени обятия

Десет години по-късно, биткойн все още не е променила фундаментално традиционната финансова система.

Въпреки това, криптовалутата започна революция и успява да натрупа масова популярност за сравнително кратко време.

По-долу ще разгледаме шест нации, които използват криптовалутите повече от останалите.

1 – Украйна

Статистиката показва, че 13% от украинците притежават криптовалути. Също така ежедневното обращение на крипто в страната е на стойност от 2 млн. долара, което прави Украйна една от водещите страни в крипто сферата.

Също така наскоро беше обявено, че има планове за завършване на легализирането на крипто активите в страната до 2021 г.

2 – Япония

Япония се смята за домът на Сатоши Накамото. Държавата пое водещата роля в развитието на Биткойн. През 2016 г. тя стана първата нация, която легализира BTC и му даде статут на законно платежно средство. През 2017 г. освободиха криптото от облагане.

Също така, страната заема водеща роля в регулацията на крипто обмени и крипто активи.

3 – Швейцария

В Швейцария се намира известната “крипто долина”, позната още като град Цуг. Държавата е сред малкото страни в Европейския съюз, които са били от самото начало приятелски настроени към крипто. Още един любопитен факт е, че държавните служители могат да получават заплатата си в крипто.

4 – Беларус

Тази източноевропейска нация също е изключително позитивно настроена към криптовалутите и блокчейн технологията. През декември 2017 г. Александър Лукашенко, президентът на Беларус, легализира Биткойн и други криптовалути.

Той също така е освободил всичко, асоциирано с крипто от облагане до 2023 г. Това включва търговия, копаене или ICO проекти.

5 – Естония

Освен че държавата се ориентира към блокчейн доста по-рано от други страни, тя може да се похвали и с няколко битомати и стартъп фирми, които търгуват и приемат биткойн. Също така има много търговци, които приемат плащания във флагманската криптовалута.

Естонското правителство е известно с това, че е благосклонно към крипто сектора. Това е нещо, което прави нацията любимо място за крипто стартъп фирми.

6 – Холандия</s tron g>

Според неотдавнашно проучване, Холандия е една от водещите страни, когато става дума за онлайн търсене на биткойн.

Любопитен факт е, че град Арнхем е наречен Bitcoin City в чест на проект със същото име. Холандия е държавата с най-много регистрани фирми, които предлагат различни стоки или услуги срещу биткойн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спящ Биткойн адрес се събуди след 10 години неактивност

Биткойн адрес, който не е бил активен от ерата на Сатоши Накамото, предизвика интрига, като се “събуди” след десетилетие.

06.05.2024 15:30 1 мин. четене

Исторически момент за Биткойн – мрежата надмина 1 милиард транзакции

Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, отбеляза важен крайъгълен камък, обработвайки над 1 милиард транзакции. Това постижение подчертава стабилната активност и нарастващото приемане на Биткойн въпреки променливите пазарни условия.

06.05.2024 12:50 1 мин. четене

Биткойн е като златото, но в тинейджърските му години според анализатор на Bloomberg

Сравнението на Биткойн с тийнейджър във финансовия пейзаж, първоначално измислено от Ерик Балчунас и споделено от Нейт Гераси в X, предизвика интригуваща дискусия сред последователите, хвърляйки светлина върху уникалните характеристики и потенциала на най-известната криптовалута в света.

06.05.2024 11:30 1 мин. четене

Биткойн китовете са натрупали BTC за близо $3 милиарда в рамките на ден

Според главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йън Джу, Биткойн (BTC) китовете са акумулирали токени на стойност приблизително $3 милиарда само в рамките на 24-часов прозорец.

06.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.