Home

DLT може да автоматизира регулирането

11.11.2018 11:26 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DLT може да автоматизира регулирането

Тъй като финтех продължава да измисля нови бизнес модели за финансиране, високопоставен финансов регулатор смята, че може да се използва и за по-ефективно прилагане на закони за деривати.

Дж. Кристофър Джанкарло, председател на Комисията за търговия на фючърси на САЩ (CFTC), говори за технологията на разпространен леджър (DLT) и начина, по който тя може да автоматизира регулациите на пазарите на деривати. Той се изказа по време на конференцията “Fintech Week” в Джорджтаунския университет тази сряда.

Според Джанкарло, количественото регулиране, задвижвано от DLT, би могло да помогне на регулаторите да наблюдават пазарите по-ефективно, като в същото време ще спестяват разходи.

В комбинация с алгоритми за машинно обучение, той може да се използва за идентифициране на сегментите на пазарите, където се увеличават високите рискове или неразпознатите уязвимости. Освен това председателят на CFTC отбеляза, че количественото регулиране може да стандартизира и разпространява критична информация на участниците на пазара – включително регулаторните органи.

“Можем да си представим и деня, в който книгите са дигитализирани, спазването им е все по-автоматизирано или вградено в бизнес операции чрез интелигентни договори и регулаторното отчитане е удовлетворено чрез DLT мрежи в реално време”, обясни Джанкарло. “Машините тук в CFTC биха имали възможността да съобщават регулаторни изисквания и да консумират и анализират данните, които идват чрез такива системи”.

Както каза Джанкарло, CFTC разглежда активна форма на регулиране, която може да отговори на предизвикателствата, които новите технологии предоставят, в реално време. Той посочи конкретно децентрализираните пазари, говорейки за тези предизвикателства.

Джанкарло потвърди, че CFTC има “способността да върви в крак с онези, които се опитват да измамят, изкривят или манипулират”, подсказвайки, че може би вече е започнала изграждането на системи, които ще автоматизират регулациите на пазара на деривати.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Бивши служители на SEC ще свидетелстват за крипто регулирането на изслушване в Конгреса

Бивши високопоставени служители от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) се готвят да дадат показания по време на изслушване в Конгреса, на което ще бъде разгледан подходът на агенцията към регулирането на криптовалутите.

17.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Големи крипто компании обединяват усилията си за постигане на съответствие с MiCA

Научната фондация за DLT (DSF) стартира крипто алианса MiCA на 16 септември, като учредители са Hedera, Ripple и фондация Aptos.

16.09.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Директорът на Circle призовава за глобални стандарти, тъй като стабилните монети набират популярност

Circle, която стои зад USDC, е оптимистично настроена по отношение на масовото приемане на стабилните монети като ключов компонент на дигиталните финанси.

16.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Конгресмен представи нов законопроект за опростяване на крипто правилата в САЩ

Конгресменът от Тенеси Джон Роуз представи законодателен акт, наречен „BRIDGE Digital Assets Act“, който има за цел да преработи регулаторната рамка на САЩ за криптовалутите.

15.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.