Home

Партньорството между Recheck и ПФК Левски София

08.11.2018 19:17 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Партньорството между Recheck и ПФК Левски София
Наскоро бе съобщено, че ПФК Левски София ще бъде първият футболен клуб в света, който ще интегрира блокчейн технология. Става въпрос за борбата с фалшивите фен артикули, които заливат пазара и как използването на децентрализирана технология ще намали купуването на стока, която не е произведена от клуба. Самото доказване на автентичност става чрез разположен върху артикула чип, който може да бъде сканиран от мобилен телефон, след което излиза оригиналния производител.

От екипа на CryptoDnes се свързахме с Николай Узунов – Product Manager на Recheck и помолихме за коментар относно партньорството им с ПФК Левски София.

1.     Вашата компания от колко време е в сферата на блокчейн?

Компанията е основана в Холандия и разработва решения базирани на блокчейн технологията още със своето създаване през 2017. След спечелване на акселераторската програма на Brightlands Innovation Factory в Холандия, ReCheck започва реализацията на своите проекти с първите клиенти.

 2.     Какви други проекти имате?

Наскоро представихме нашата разработка на услуга за обмен и подписване на докумети в сигурна среда – ReCheck Documents, към която постепенно добавяме набор от фукнционалности и вече се тества успешно от потребители, представители на различни бизнеси и юридически лица.

 

3.     Как стигнахте до това да се свържете с отбора?

– Следим отблизо ситуацията с фалшиви продукти на брандове, произведения на изкуството, луксозни артикули, както и тенденциите в борбата за доказване на автентичността на тези продукти. ПФК Левски споделиха в медиите за горчивия опит с фалшиви фен-артикули и ние предложихме вече разработено решение.

 

4.     Тези чипове, за които споменавате къде ще бъдат произвеждани и ако може да ни споделите относно технологията, която стои зад тях?

Чиповете са разработка на холандската компания NXP (Near Field Communication). Чиповете или електронните етикети са програмируеми и носят запис на уникалната идентичност на всеки отделен продукт на блокчейн. Телефоните, снабдени с четци за NFC, доставят записаната информация обратно на потребителя чрез приближаване на устройството/телефона към самия чип, подобно на картите за безконтактно плащане.

 5.    Какви са техническите спецификации на блокчейн платформата?

– ReCheck използва частна и публична Етериум блокчейн мрежа за интелигентни договори и изпълняване на транзакции.

 6.     Вярвате ли, че това ново начинание ще допринесе за изкореняването на тази тендеция за купуване на фалшификати и следователно да се намали тяхното търсене?

Вярваме, че блокчейн технологията е едно от най-ефективните и иновационни средства в бобрата срещу фалшивите стоки. Разработеното от нас решение добавя допълнителен сертификат към автентичността на продукта и защитава бранда, но в същото време носи емоционален заряд, генериран от факта, че потребителите могат по интерактивен начин да се уверят в оригиналната стока.

 7.     За кога планирате старта на проекта?

– Не сме се ангажирали с конкретна дата, но работим в посока това да се случи скоро.

Все още няма обявeнa дата за стартирането на проекта, но компанията се надява това да се случи възможно най-скоро. Този ход бележи исторически момент, както за ПФК Левски, като първият в света клуб интегрирал блокчейн, така и за цялата дигитална общност на България. Надяваме се да виждаме все повече подобни проекти в бъдеще, които неимуоверно подпомагат за масовото приемане на биткойн и блокчейн технологията.</s tron g>

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

CertiK Ventures разкри инвестиция от $45 милиона за насърчаване на Web3 проекти

CertiK Ventures, инвестиционното звено на известната компания за блокчейн сигурност CertiK, е начело на усилията за насърчаване на Web3 иновациите със значителна инициатива за финансиране на стойност $45 милиона, обявена на 19 септември.

20.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хедж фонд мениджър предупреждава за икономически проблеми при победа на Камала Харис

Магнатът на хедж фондове Джон Полсън алармира за потенциалното въздействие на Камала Харис върху икономиката на САЩ, ако тя спечели президентския пост през ноември.

20.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

FTX на път да “наводни” пазара с $16 милиарда – какво означава това?

От началото на четвъртото тримесечие на 2024 г. фалиралата крипто борса ще започне да разпределя активи на стойност $16 милиарда между кредиторите.

20.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.