НАЧАЛО Други

Square с по-висока пазарна капитализация от Twitter

07.11.2018 21:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Square с по-висока пазарна капитализация от Twitter

Социалната медийна платформа на Джак Дорси е задмината от другата му компания - доставчикът на финансови услуги Square.

Bitcoin-интегрираната компания за финансови услуги на Джак Дорси – Square – успя да удвои стойността си.

Това стана след като позволи на потребителите да купуват и продават Биткойн (BTC) още през 2017 г. Според данни от Yahoo Finance цената на акциите на компанията през ноември 2017 г. , за имали стойност около $37. Днес акциите на Square Trade достигат до $75,01, а компанията е с пазарна капитализация над $30 милиарда.

Интересното е обаче, че Square също успя да задмине другата компания на Дорси – социалната медийна платформа Twitter.

Финансовият анализатор и инвеститор Джоузеф Йънг отбелязва:

Bitcoin-интегрираната платформа за плащания на Джак Дорси задмина Twitter (другата компания на Джак) по пазарна капитализация[…]

Разликата в производителността на двете компании е особено интересна, защото те имат противоположни нагласи към криптовалутите.

След като позволи на своите клиенти да купуват и продават Биткойн<a href="https://www.cryptodnes.bg/майк-новограц-предвижда-20-000-за-  , Square отбеляза огромно увеличение на цената на акциите си, достигайки връх в края на септември 2018 г., когато се търгуваха на около $99 на брой.

Независимо от годишния спад на пазара на криптовалути, компанията през това време е увеличила цената на акциите си повече от двукратно.

Twitter, от друга страна, предприе точно противоположния подход, забранявайки рекламите на криптовалути през март тази година. От тогава цената на компанията остава приблизително една и съща.

Джак Дорси, от друга страна, повече от веднъж изрази ентусиазма си за Bitcoin и ползите от подобна криптовалута. По-рано тази година, изпълнителният директор изрази надежда, че Биткойн ще се превърне в родната валута на интернет:

Интернет ще има собствена валута, така че нека да не чакаме, а да помогнем това да се случи. Не знам дали тя ще е Биткойн, но се надявам, че ще е така.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.