НАЧАЛО Крипто Крими

Саморекламиралата се национална криптовалута на Турция е понци схема

07.11.2018 16:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Саморекламиралата се национална криптовалута на Турция е понци схема

Turcoin, рекламиран от създателите му като "национална" криптoвалута в Турция, е изобличен като понци схема, съобщава се в Hürriyet Daily News, понеделник 18-ти юни.

Мохамед Сатироглу, основен акционер в компанията, която пусна токена, заяви пред медиите, че “нямат и един долар в банката”.

Базираната в Истанбул компания Hipper, чиито партньори Мухамед Сатироглу и Садун Кая стартират Turcoin през 2017г., е обект на криминална жалба след изплащането на инвеститорите се е спряло в началото на юни 2018 г.

Говорейки на местната медия, Сатироглу, който притежава 49% дял в Hipper, твърди, че е “само посредник” в Turcoin и че Кая е виновен за изчезването на тези 21 милиона долара.

Аз бях само посредник. Нашата компания Hipper дори няма нито един долар в банката. Всичките пари отидоха в компанията на Садън Кая в Кипър.

За Кая се твърди, че е престанал да отговаря на обаждания и е изчезнал. Сатироглу протестира за неговата невинност, въпреки че изглежда, че всъщност има достъп до някаква форма на инвеститорски средства:

Не съм избягал с парите. Ще върна всички пари на членовете, ако властите деблокират банковите ми сметки.

Turcoin бе обещан да стане “национална криптовалута” на Турция след като стартира, като заинтригува инвеститорите с високо бюджетни партита, на които присъстват знаменитости и подаръци като луксозни автомобили, някои от които оттогава са били взети като заеми.

По-рано тази година турските политици също излязоха с идеята за официална национална криптовалута, предлагайки да се нарече Turkcoin.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Директори на борса за криптовалути обвинени в управление на мащабна измама

Властите в Тайван повдигат обвинения срещу ръководители на борса за криптовалута и много други, като твърдят, че са замесени в значителна крипто измама.

30.04.2024 11:00 1 мин. четене

САЩ твърдят, че Tornado Cash е функционирала като „търговско предприятие”

В обширен правен документ от 111 страници федералните прокурори наскоро отговориха на опита на Роман Семенов, съосновател на Tornado Cash, да отхвърли обвиненията срещу него. Срещу Семенов са повдигнати обвинения в заговор и пране на пари.

30.04.2024 5:00 2 мин. четене

Децентрализираната мрежа Io.net е изправена пред пробив в сигурността

Io.net, децентрализирана мрежа за физическа инфраструктура (DePIN), наскоро се сблъска с пробив в киберсигурността, когато хакери се възползваха от уязвимости в системата, което доведе до неупълномощени промени в метаданните в GPU мрежата.

30.04.2024 3:00 1 мин. четене

Севернокорейски хакери се представят за азиатска фирма за рисков капитал и търсят жертви в LinkedIn

Хакерската група Lazarus, известна с връзките си със Северна Корея, отново се появи на радара за киберсигурност.

30.04.2024 0:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.