Home

Съпруг на боливудска звезда разпитван за крипто измама за $300 милиона

07.11.2018 16:01 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съпруг на боливудска звезда разпитван за крипто измама за $300 милиона

Рай Унра, британски бизнесмен и съпруг на боливудската звезда Shilpa Shetty, беше разпитан от индийския правоприлагащ орган (ЕД) във връзка с предполагаемата понци схема за криптовалути на Amit Bhardwaj, цитирана от Quartz India в сряда, 6-ти юни.

Amit Bhardwaj и неговият брат Vivek Bhardwaj бяха арестувани в Индия на 4-ти април по обвинението, че са измамили около 8 000 инвеститори за около 300 млн. Долара чрез инвестиционната си схема GainBitcoin. Платформата гарантира 10% месечна възвращаемост, рекламация, която не е реализирана от инвеститорите, и е издала собствен сертификат MCAP в първоначално предлагане на токени (ICO), който се счита за измамен поради манипулирането на цените на компанията.

Местен вестник The Times оf India съобщи, че ED са разпитвали Kundra, за да разберат дали е инвеститор или е участвал в понци схема с Bhardwaj, като отбелязва, че източници, в които се казва, че Kundra не инвестира никакви пари с Bhardwaj.

Kundra каза в изявление за The Times of India, че иска да изясни, че няма никакво участие или връзка в Биткойн измамата.


Бях привикан от ED само като свидетел. Провежда се разследване и сътрудничим с правоохранителната агенция, тъй като Bhardwaj е познат и се следва протокол. Bharadwaj трябваше да купи otbor в покер лигата и да се договори с нас. Но поради неплащане договорът му бе прекратен. Дойдох като свидетел на същото.

ED са свързали Kundra с Bhardwaj, след като е открила асоциации между арестувания предполагаем крипто измамник и индийската покер лига, която е популяризирана от компанията на Kundra, Viaan Industries.

Quartz India отбелязват, че Amit Bhardwaj са имали около 100 000 инвеститори в един момент на GainBitcoin мрежата и е получил подкрепа от знаменитости, включително и от съпругата на Kundra.

В последните месеци бяха открити и преследвани няколко други големи крипто-свързани понци схеми. През април бе съобщено, че над 660 млн. Долара от над 32 000 инвеститори бяха откраднати от две ICO-та във Виетнам, което според съобщенията е най-голямата измама на ICO в историята на криптото досега.

И в края на май полицията в Южна Африка започна разследване на крипто компания BTC Global, за която се предполага, че са измамили над 28 000 души с повече от 80 млн. Долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Германия закрива 47 крипто борси и се насочва към киберпрестъпниците

Германия затвори 47 борси за криптовалути, обвинявайки ги, че дават възможност на киберпрестъпниците да перат пари, пренебрегвайки регулаторните разпоредбите.

20.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хакери местят $12 милиона, откраднати от скорошната атака на WazirX

След хакването на индийската крипто борса WazirX на стойност $230 милиона нападателите са прехвърлили още $12 милиона в Етериум.

20.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Руски гражданин обвинен в измяна заради изпращане на крипто към украински военни

В Комсомолск на Амур, град в руския Далечен изток, неназовано лице е задържано по обвинение в държавна измяна заради предполагаемо изпращане на криптовалути на украинските военни.

20.09.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хакери отмъкнаха $243 милиона в дързък крипто обир

В драматичен крипто обир трима хакери осъществиха схема, с която на 19 август 2024 г. измамиха потребител с $243 милиона.

20.09.2024 8:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.