НАЧАЛО Алткойни

Синът на директора на Google копае Етериум

03.11.2018 19:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Синът на директора на Google копае Етериум

Съоснователят на Google, Сергей Брин и главният изпълнителен директор Сундар Пичай имат много повече общи неща, отколкото само работата си. И двата технологични милиардера имат млади синове, които се интересуват от криптовалути и копаят Етериум.

Пичай е казал, че неговият 11-годишен син добива етериум на домашния си компютър, който баща му е построил, според Business Insider. Той направи това откровение на конференцията “New York Times DealBook” тази седмица, докато по ирония на съдбата, обсъжда техническото пристрастяване и значението на ограничаването на времето на децата пред екрана.

“Миналата седмица бях на вечеря със сина си и говорех за нещо за Биткойн, а моят син уточни, че това, за което съм говорил, е Етериум, което е малко по-различно”, разказва Пичай. – “Той е на 11 години, а ми каза, че го копае”.

На въпроса дали той е построил сървър, който да помогне за усилията на сина си да добива крипто, Пичай каза НЕ и настоява, че семейството му има само един компютър у дома.

“Трябваше да обясня как работят хартиените пари”

Пичай каза, че синът му разбира много повече за виртуалните валути, отколкото за фиатните, така че трябваше да обясни как парите действат в реалния живот.

Трябваше да му обясня как хартиените пари всъщност действат. Разбрах, че разбира по-добре Етериум, отколкото как работят хартиените пари. Трябваше да говоря с него за банковата система и нейното значението. Беше добър разговор.

През юли 2018 г. съоснователят на Google, Сергей Брин, разкри, че той копае Eтериум заедно със сина си.

https://twitter.com/CryptoCoinsNews/status/1016342801536167937

“Преди година или две, синът ми настояваше, че трябва да купим компютър за игри”, споделя Брин. “Казах му, добре, ако купим компютър за игри, трябва да копаем етериум. Така и направихме”.

Брин, чиято нетна стойност достига зашеметяващите $47 милиарда, добавя, че той и синът му са спечелили пари от крипто добив.

“Направихме няколко стотинки, няколко долара” – шегува се той.


Сергей Брин: “Ние сме в технологично възраждане”

Както се съобщава, Брин преди това е признал, че Eтериум добива играе главна роля в неотдавнашния бум на изчислителните процеси, който води до “технологичен ренесанс”.

Брин направи откровения в ентусиазирано писмо до инвеститорите, където той каза: “Ние наистина сме в технологичен ренесанс, вълнуващо време, когато можем да видим приложения в почти всеки сегмент на съвременното общество”.

Брин добави:

Има няколко фактора определящи този бум на изчисляване. Първо, разбира се, е Закона на Мур. Вторият фактор е по-голямото търсене, произтичащо от усъвършенстваната графика в игрите и изненадващо, от алгоритмите за доказателство за работа, които са подходящи за GPU и които се намират в някои от днешните водещи криптовалути – такива като Етериум.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Милиардерът Стенли Дръкенмилър намалява значително инвестициите си в Nvidia

Стенли Дръкенмилър наскоро намали дела си в Nvidia не поради загуба на доверие в потенциала на компанията, а по-скоро като отражение на настоящите му резерви по отношение на инвестициите в изкуствен интелект (AI), които според него са станали прекалено ентусиазирани в краткосрочен план.

09.05.2024 0:00 1 мин. четене

Ark Invest на Кати Ууд продава акции на Coinbase на стойност $15 милиона

Ark Invest на Кати Ууд отново привлече вниманието с неотдавнашното си намаляване на притежанията си в акции на Coinbase, което предизвика спекулации за въздействието върху тяхната цена.

08.05.2024 23:00 2 мин. четене

Топ 15 най-слабо представящите се икономики по света по БВП

След икономически спад икономиките често се възстановяват с по-голяма сила, освен ако не се сблъскат с непредвидени предизвикателства по пътя на възстановяването.

08.05.2024 22:30 3 мин. четене

Ето защо не трябва да слушате Робърт Кийосаки според експерт

Разпродажбата на фондовия пазар през последния месец може да е вдъхнала кураж на мечките, но по-внимателен поглед към една значителна дългосрочна линия на тенденциите показва, че спадът, при който S&P 500 се понижи с около 4.6%, едва ли е имал значение.

08.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.