НАЧАЛО Други

Чарли Лий: Купете си цял Биткойн преди да купувате алткойн

31.10.2018 20:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарли Лий: Купете си цял Биткойн преди да купувате алткойн

Обичайно е дългогодишните инвеститори в крипто да съветват новодошлите да инвестират силно в Биткойн и в зависимост от тяхната наклонност към “Биткойн максимализъм или Етериум , преди да инвестират в това, което много от тях наричат “shit coins”. Това, което е по-рядко срещано, е да се даде същият съвет oт създател на алткойн.

И все пак това е точно това, което създателят на Litecoin, Чарли Лий, направи в понеделник, когато съветва последователите си в Twitter, да придобият поне 1 BTC, преди да купят друга криптовалута.

“Ще има най-много 21 милион съществуващи Биткойн. Няма дори достатъчно BTC за всеки милионер. Така че, преди да купите друг токен (включително Litecoin), опитайте да притежавате поне 1 BTC “, каза той. “След като имате 1 BTC, купете колкото си искате shit coins!

Litecoin, който Лий създава през 2011 г. като форк на Биткойн, винаги се е продавал като платежна мрежа, т.нар. “Среброто на златото Биткойн”, а не като пряк конкурент на флагманската криптовалута.

Някои Биткойн максималисти дори са признали стойността на Litecoin като тестово дъно за разработването на BTC, което може би най-добре се доказва от приемането на Segregated Witness (SegWit) преди да се активира в мрежата Биткойн.

Лий разкри през декември, че е продал целия си дял в LTC – нещо, което направи малко преди пазарът на крипто да влезе в седеммесечния свободен спад.

Бившият инженер от Coinbase, който сега работи за Litecoin на пълен работен ден, заяви, че е продал средствата си, за да премахне това, което според него е “конфликт на интереси” в популяризирането на проекта.

“Винаги, когато пиша за цената на Litecoin, или дори само добри или лоши новини, ме обвиняват, че го правя за лична изгода”, каза той. “Така че в известен смисъл, ми е конфликт на интереси, да държа LTC и да пиша за него, защото имам толкова много влияние.”

Това решение беше невероятно противоречиво в общността на Litecoin, а критиците бързо успяха да го изтъкнат, след като Lee туитна два пъти, че инвеститорите трябва да купят най-малко 1 BTC, който в момента се оценява на около 6600 долара, преди да се диверсифицира в други токени.

“Въпросът е, не мислете за това като липсващо. Притежаването на други токени е много по-рисковано. Притежаването на BTC е повече от сигурен залог. Така че, преди да спекулирате, инвестирайте първо в нещо твърдо “, каза той. – “И не, не наричам LTC shit coin”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто пазарите са на ръба – предупреждение от JPMorgan

Анализаторите на JPMorgan хвърлиха сянка на несигурност върху бъдещето на криптовалутите, въпреки бързия им растеж и по-широкото им приемане.

04.05.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС: САЩ е в рецесия и нещата тепърва ще се влошават

Икономическият пейзаж претърпява забележителна промяна, тъй като алиансът БРИКС придобива известност, докато Съединените щати се борят с икономически предизвикателства.

04.05.2024 8:00 2 мин. четене

DogeChain спира работа – потребителите трябва да изтеглят своите средства до юни

DogeChain, основна платформа в екосистемата на Dogecoin, обяви предстоящото си закриване, насрочено за 1 юни 2024 г.

04.05.2024 6:00 1 мин. четене

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.