Home

Има ли ефект Биткойн върху американските избори?

31.10.2018 20:12 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Има ли ефект Биткойн върху американските избори?

Политическият свят е пълен с хора, които ще направят всичко, за да получат дори най-малкото предимство пред противниците си.

С криптoвалутите в ранните си етапи и до голяма степен неразбрани и нерегламентирани, политиците търсят цифрови активи като начин да изпомпят общите си събрани средства и евентуално да заобиколят някои от правилата, които са в сила, за да ограничат количеството пари, постъпващи в кампании.

През целия си млад живот, Биткойн винаги е бил свързан с неприятни действия като изпиране на пари и търговия с контрабандни стоки и услуги. Сега цифровият актив се използва в по-сложни операции, тъй като чуждестранните играчи се опитват да влияят на американските избори.

През юни, подкомисията на Сената за престъпления и тероризъм разгледа този точен въпрос, когато проведе изслушване, озаглавено “Защита на нашите избори: проучване на компаниите от черупката и виртуалните валути като средства за чуждестранни намеси”. По време на заседанието, сенаторите интервюираха експерти в технологии и изборите, които илюстрираха въздействието на крипто и блокчейн, което ще бъде за демократичния процес.

Калифорнийският комисар, Франк Карденас, е един от гласовете в американската политика, който смята, че страната трябва да натисне спирачките, когато става дума за криптовалути. Той каза това в изслушването на Комисията за справедливи политически практики на 20-и септември, което завърши със забрана за крипто дарения.

Вярата, че криптовалутите са опасни и причиняват повече вреда, отколкото полза, е доста популярна. Изследване, проведено от Elliptic и Центъра за санкции и незаконни финанси, програма във Фондацията за защита на демокрациите  установи, че по-малко от 1% от всички сделки с Биткойн са свързани с престъпни действия.

Придвижвайки се напред, за да се считат за законни активи, Биткойн и другите криптовалути трябва да разтърсят своята престъпна и неприлична репутация.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.