НАЧАЛО Други

Обемът на крипто търговията в Южна Корея скочи значително

31.10.2018 14:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обемът на крипто търговията в Южна Корея скочи значително

От началото на октомври 2018 г. обемът на търговията с криптовалута в Южна Корея се е увеличил значително. Графика от CryptoCompare показва обеми на търговията на KRW (корейски вон) през определени дни през октомври, които представляват почти 50% от общия пазарен дял.

Тази неотдавнашна тенденция е очевидно отклонение от нормата, установена в началото на 2018 г.

През по-голямата част от годината обемът на търговията на крипто към KRW остава непроменен до около щестия месец, когато се свива значително. От юни до края на септември обемът на търговията в страната изглежда се свива.

Това значително свиване в обема на търговията може и да се дължи на множеството хакове на борсите в страната. През юни 2018 г., както Coinrail, така и Bithumb бяха засегнати от кибер атаки, водещи до кражба на милиони в криптовалута.

В отговор, платформите спряха депозитите и тегленията, като сериозно ограничиха търговията, докато не успеят да разрешат проблемите. Тъй като Bithumb е една от най-големите борси в страната, подобен ход би повлиял върху обема на местната търговия.

Някои вярват, че една от основните причини за възходящото движение в обема на търговията е турбуленцията на фондовия пазар. Инвеститорите се преместват в Биткойн, което изглежда много по-стабилно от традиционните активи.

В средата на 2018 г. страната призна виртуалните валутни борси като юридически лица. Този ход, в много отношения, легитимира процъфтяващата в страната крипто сфера – признавайки, че тези платформи представляват значителна част от тази екосистема.

Въпреки че страната продължава да бъде рай за търговия на виртуални валути и блокчейн технология, финансовите регулатори твърдо държат на забраната на ICO. По-рано през октомври Bitcoinist съобщи за коментарите на председателя на FSC в Парламента. Според шефа на КФУ несигурността около ICO прави регулирането им потенциално проблематично. Коментарите от най-големия финансов регулатор идват въпреки постоянните призиви за отмяна на забраната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за цената на златото за май 2024

В началото на май 2024 г. цените на златото се колебаят около $2,306, отбелязвайки спад спрямо неотдавнашния връх от $2,392, което представлява понижение от близо 3.5% през последните 30 дни.

03.05.2024 13:00 1 мин. четене

Какво ще се случи с икономиката на САЩ ако Тръмп бъде избран за президент?

Предложението на бившия президент Доналд Тръмп за значително увеличаване на митата върху целия внос, с особено високи ставки върху стоки от страни като Китай, бележи връщане към протекционистичната му търговска позиция, която бе характерна за голяма част от първия му мандат

03.05.2024 12:30 3 мин. четене

БРИКС: Бум на приходите от петрол на Русия, въпреки санкциите на Запада

При изненадващ обрат на събитията Русия успя да се противопостави на очакванията и да демонстрира забележителна икономическа устойчивост през 2024 г., въпреки че е изправена пред значителни санкции от Съединените щати.

03.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ето какво спаси икономиката на Америка през 2024 година

През 2024 г. американската икономика бързо излиза от рецесията, причинена донякъде от Ковид пандемията, предизвиквайки ново усещане за оптимизъм.

03.05.2024 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.