НАЧАЛО Алткойни

Coinbase e критикуван по повод предлагането на 0x

25.10.2018 18:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase e критикуван по повод предлагането на 0x

Известно е, че Coinbase има връзка с 0x и инвестиционната компания Scalar Capital.

Някои подозират, че Scalar Capital е използвала връзките си с Coinbase, за да качи 0x токена на платформата, тъй като много хора в Scalar Capital са ранни инвеститори.

Накратко, Линда Ши, бивш продуктов мениджър в Coinbase, понастоящем е управляващ директор в Scalar Capital, където също е съосновател. Съпругът на Ши е съоснователят на 0x, Уил Уорън. Джордан Клифърд е бивш водещ инженер в Coinbase, но сега е управляващ директор в Scalar, където също е съосновател.

Освен това Максим Степаненко е и съветник на Scalar и инженер в Coinbase. Той е участвал в създаването на документа на “Coinbase” – “Digital Asset Framework” (DAF) – за вписване на нови активи. Той е включен в документа на DAF като софтуерен инженер. Степаненко предполагаемо е изтрил връзката със Scalar от своя Twitter профил.

Не е съвсем ясно дали Scalar Capital е инвестирал в 0x, но ключовите членове на Scalar са били ранни инвеститори в 0x, а Scalar мениджмънтът е представил 0x проекта на своите инвеститори. Направиха това чрез презентация (“pitch deck”), която включва 0x и която описва ранния достъп на екипа до проекта като “добавена стойност” за бъдещи инвеститори.

Източници отричат, че Scalar Capital има някакво влияние върху решението да се предлага 0x, те също така отричат, че Scalar Capital е имала вътрешна информация за това кога Coinbase ще предлага 0x .

Coinbase е бил изправен пред обвинения за търговия с вътрешна информация и преди. Най-значителният случай е този с Биткойн Кеш, през декември 2017 г., Тогава драматичното покачване на цените предшества изненадващото обявяване, че цифровата валута ще бъде качена на платформата. След това цената се понижи от 9,500 до 1,550 долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP е “мъртва” криптовалута според анализатор

През последните месеци XRP отбеляза сравнително слаби ценови движения, въпреки потенциала си за практическо приложение в реалния свят.

05.05.2024 0:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на меме криптовалутата PEPE

Макар и пазарът на криптовалути да се е отклонил леко от своя рязък подем, един алткойн успява да привлече вниманието на инвеститорите.

04.05.2024 23:30 2 мин. четене

Инвестиционният гигант Pantera Capital обяви подкрепата си за TON

Pantera Capital, известна компания за рисков капитал, фокусирана върху крипто инвестициите, наскоро вложи неразкрита сума в Telegram Open Network (TON).

04.05.2024 23:30 1 мин. четене

EigenLayer променя плановете си за своя airdrop след недоволството на крипто общността

EigenLayer, водещ протокол за рестейкинг на Етериум, обяви значително разширяване на първоначалното си разпространение на EIGEN токени в отговор на критиките на общността.

04.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.