НАЧАЛО Регулации

Албания обмисля да последва примера на Малта за крипто регулация

24.10.2018 9:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Албания обмисля да последва примера на Малта за крипто регулация

Албанският премиер Еди Рама посочи, че страната обмисля създаването на всеобхватна рамка за регулиране на крипто като в Малта, тъй като правителството на страната се стреми да подобри конкурентоспособността си, да разнообрази икономиката си и да привлече крипто бизнес в малката балканска страна.

Говорейки на 22-ри октомври 2018 г., Рама заяви, че криптовалутите могат да създадат много възможности за Албания и да ускорят нейното развитие.

Възможности, представени от крипто

Според Рама, албанското правителство вече е започнало работа по предварителния проект и оценка на предложението за регулаторна рамка. В зависимост от резултатите, правителството ще започне промо кампания извън Албания, за да привлече вниманието към приятелската регулаторна среда на страната след години на регулаторен скептицизъм в нея.

Целта в крайна сметка, е да се подражава на успеха при привличането на инвестиции, които се ползват от средиземноморския остров Малта, който сега се превърна в нещо като крипто Мека, с всеки от Binance до нови стартъпи в страната, благодарение на приятелската си законодателна перспектива за криптовалути и блокчейн технология.

Говорейки при откриването на офшорния участък Албания – Италия в значимия трансадриатически тръбопровод, Рама заяви:

Ще популяризираме дори извън Албания желанието на страната да се превърне в център за многобройни потенциални инвеститори, които се стремят да се включат в тази революция на глобалните финанси.

Стъпката за обмисляне на регулирането на крипто в страната идва като нарастващ брой албанци, особено младите хора станаха все по-доволни от технологиите през последните няколко години, което създаде възможност в страна, известна с това, че е бедна в отношение на запазването на таланти или водеща иновация.

В съответствие с плана на правителството да доведе крипто в системата, той също така се зае с проект за цифрова грамотност, който има за цел да модернизира работната сила на страната. Иконичната пирамидата от комунистическата епоха в столицата Тирана, е част от този план, предназначена да служи като многофункционален център за цифрова грамотност.

Времената се менят в Албания

Преди това, правителствената реплика е била, че криптовалутите представляват сериозен инвестиционен риск и евентуална помощ за изпиране на пари и кибер престъпност.

AFSA също така информира инвеститорите, че не е лицензирала която и да е компания да издава виртуална валута, което е безизходен намек за непризнаването от страна на регулаторните органи на Биткойн и крипто, като добросъвестно решение за плащане.

Подчертавайки тези изявления, премиерът Рама обясни, че новото усилие за разпознаване на крипто се дължи на икономическите реалности и на необходимостта да се създаде начин за задържане на таланти в страната, които редовно предлагат голяма част от таланта си за по-силни икономики в Европа.

Той заключи:

Като част от усилията ни да отворим нови пазари и да създадем нови възможности за добре платени работни места и квалифицирани хора, изследваме възможността за създаване на регулаторна рамка за криптовалутите, която днес е шокираща новост и където възможността да бъдем иновативни и да създадем център на тежест за иновативни финансови пазари, е отворен за всяка държава, независимо от нивото на развитие.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Русия обмислят промени в законите за копаенето на криптовалути

Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на криптовалути отразява нарастващата тенденция в световен мащаб за регулиране на крипто сферата.

27.04.2024 17:00 2 мин. четене

Ще отмени ли Китай забраната за Биткойн?

Китай, който преди беше известен със строгата си позиция по отношение на криптовалутите, изглежда преразглежда подхода си към Биткойн.

27.04.2024 9:00 1 мин. четене

Канада съди Binance за нарушаване на законите за ценни книжа

Binance, известната крипто борса, е изправена пред ново правно предизвикателство в Канада, тъй като е подложена на нов колективен иск. Ищците твърдят, че Binance е нарушила местните разпоредби за ценни книжа.

24.04.2024 19:00 2 мин. четене

Още една държава забрани копаенето на Биткойн

Наскоро китайското посолство напомни, че “Законът за забрана на добива на криптовалути и други виртуални активи” в Ангола официално е влязъл в сила.

21.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.