Home

Прекратено ICO за $50 милиона в Австралия

23.10.2018 10:36 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прекратено ICO за $50 милиона в Австралия

ICO, проведенo от австралийската крипто компания Global Tech Exchange (GTE), преустанови дейността си, цитирайки изискванията на австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции (ASIC), съобщава сайтът на компанията в понеделник, 22 октомври.

Според Business Insider Australia, ICO-то стартира през лятото на 2018 г. от GTE, за да създаде образователна платформа за търговия и обмен и имаше цел за набиране на средства от $50 милиона.

Фирмата бързо спечели популярност, след като беше одобрена от Майкъл Кларк – бивш австралийски капитан по крикет и национална знаменитост. От август GTE го цитира на уебсайта си като одобряващ проекта:

Аз съм наистина развълнуван да участвам в Global Tech. Тяхната амбиция и хъс са нещо, с което аз веднага резонирах и нямам търпение да науча повече за блокчейн технологиите.

Кларк публикува по-късно цитата в своят Twitter профил и веднага бе предупреден от последователите си за общите противоречия около ICO.

Причините за затварянето на ICO-то остават неясни – ASIC все още не коментира въпроса след искането на Business Insider. На хартия, този ход се явява инсцениран от самата GTE, която очевидно доброволно е подала заявление до ASIC да дерегистрира нейното ICO.

Според уебсайта на GTE, компанията вече е върнала всички средства на инвеститорите. Изявлението също изрично отбелязва, че Майкъл Кларк “вече не е свързан с Global Tech Exchange и програмата за обучение и осведоменост за блокчейн на GТЕ”.

ICO на GTE отбелязва шестия крипто crowdfunding проект, който ще бъде закрит в Австралия от април 2018 г. Както бе съобщено през септември, ASIC разкри, че петте други ICO, забранени преди април, бяха прекратени поради липсата на необходимите мерки за защита на инвеститорите от страна на набиращите средства.

Само една от тях обаче беше спряна за постоянно, докато други трябваше да бъдат преструктурирани, отбеляза регулаторът.</s tron g>

През тази есен, ASIC разкри плановете си да увеличи контрола върху крипто борси и ICO, за да гарантира, че всякакви “заплахи за вреди” от зараждащата се индустрия са смекчени в рамките на нейния регулаторен обхват.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън критикува Тръмп и Харис по отношение на крипто политиките

Чарлз Хоскинсън, съосновател на Cardano и Етериум, изрази загриженост относно крипто политиките на бившия президент Доналд Тръмп и вицепрезидента Камала Харис.

21.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.