НАЧАЛО Други

Карат руска църква да плаща за крипто добив

22.10.2018 12:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Карат руска църква да плаща за крипто добив

Решение на съда в Русия наскоро определи, че една църква трябва да плаща по-високи такси за електричество, поради факта, че те използват хардуерни устройства за копаене на криптовалути, на територията на имота.

Въпреки че това е изолирано съдебно решение, то със сигурност носи последици за частните граждани, които копаят от домовете си.

Разследвана църква

Grace, евангелистката религиозна организация, отрече, че електричеството е било използвано за копаене на крипто. Това не е изненадващо, като се има предвид, че Източна Европа се радва на ниски субсидирани цени на електроенергията, което води много хора да добиват криптовалути в собствения си дом. Настоящото законодателство изисква онези, които копаят, да плащат по-високи такси за електроенергия, което твърдение бе отречено от църквата, разположена в Иркутск, Русия.

Регионалният доставчик на електроенергия, Irkutskenegro, забеляза значителен скок на електроенергията от църквата миналата година. Инспекторите от компанията дори откриха компютърен хардуер в църквата, в сървърна стая на втория етаж. Компанията заяви, че количеството консумация на електроенергия всъщност застрашава съседните райони.

Църквата поиска възстановяване на 1,1 милиона рубли от компанията, което възлиза на над $16 000. Арбитражният съд в Иркутск се изправи срещу Irkutskenegro, въпреки твърденията на църквата, че електричеството е използвано за отопление и за производство на религиозни материали. Съдът посочи, че въпросният период е бил през лятото, така че обяснението “отопление” е малко вероятно.

Допълнителни последици

Енергията е много по-евтина за частни лица и за определени организации, включително църкви, в Източна Европа. Всъщност съдът решава, че въпреки че църквата е консумирала повече електроенергия, тя все пак трябва да бъде таксувана с по-ниска от стандартната ставка. Мнозина се чудят дали това ще причини отзвук и дали държавата ще принуди частните лица да започнат да плащат по-високи ставки, за да копаят криптовалути.

Това не е първият случай, когато дадена организация е добивала крипто, когато тя не е имало право в Русия, тъй като руските инженери в Руския ядрен център са изправени пред наказателни обвинения за използването на суперкомпютър за копаене на Биткойн по-рано тази година.

Една от причините, поради които добива на крипто в Русия се дължи на Димитри Маринешев, съветник на Владимир Путин за свързани с интернет въпроси. Всъщност той наскоро събра милиони долари за ICO на Russian Miner Coin.

Разбира се, времето ще покаже дали това съдебно решение действително ще засегне онези, които копаят крипто в уюта на собствения си дом.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тази държава ще получи $2.2 милиарда от Microsoft за своя AI сектор

Microsoft обяви значителна инвестиция в Малайзия на обща стойност $2.2 милиарда, насочена към укрепване на инфраструктурата за облачни услуги и изкуствен интелект (AI).

02.05.2024 23:30 1 мин. четене

PayPal ще се фокусира върху развитието на брандираните им продукти

Във вторник ръководството на PayPal подчерта плановете си за подновяване на усилията спрямо растежа на брандираните продукти, които изпитваха затруднения през последните години, тъй като големите технологични компании разшириха пазарния си дял, след като компанията за разплащания повиши прогнозата си за коригираната печалба за цялата година.

02.05.2024 23:00 1 мин. четене

Заплаха за пазарите на петрол, въпреки добрата позиция на глобалната икономика

Световната икономика е устойчива на очакваното забавяне, като Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира темп на растеж от 3.1% за 2024 г. в сравнение с предишната прогноза от 2.9%.

02.05.2024 22:30 2 мин. четене

Ето колко банки са застрашени от това да се сринат

Нестабилността на някои банки в Съединените щати се превръща във все по-сериозен проблем, който има последици както за финансовия сектор, така и за икономиката като цяло.

02.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.