НАЧАЛО Други

Бум в работата свързана с крипто въпреки турболенцията на пазара

20.10.2018 12:08 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бум в работата свързана с крипто въпреки турболенцията на пазара

Американските пазари на труда сега преливат от свободни позиции в сектора на блокчейн технологиите, казва популярната работна платформа Glassdoor.

Изследванията на компанията установиха, че най-голям брой от свободните места в тази категория са специализираните в Биткойн и блокчейн технология, софтуерни инженери. На второ място по брой работни позиции са за технологичните архитекти и продуктови мениджъри, твърди изследователската фирма, насочена към човешките ресурси.

Най-големите работодатели бяха блокчейн компанията ConSensys, която се ръководи от съоснователя на Етериум, Джоузеф Любин и ИТ гигантта IBM. Заедно те съставляват 12 процента от всички предложения за Биткойн и крипто работни места.

Ню Йорк е най-големият служител на биткойн инженерите, докато Сан Франциско заема второ място с 24% от работните места в блокчейн сферата в страната.

Статистически данни за работата

Статистиката за обявените работни места е интересна, тъй като те предлагат поглед към бъдещия растеж на блокчейн технологиите както в САЩ, така и в световен мащаб. Според докладите на Glassdoor, август 2018 г. е значителна година за блокчейн и крипто работни места, които наброяват над 1775 позиции само в САЩ.

В сравнение с август 2017 г. броят на работните места, предлагани във блокчейн вертикали е само 446.

Интересно е да се отбележи и платежната честотна лента за тези блокчейн компании. Началната заплата, която може да се нарече основна заплата за роля, включваща блокчейн технология, е $84 884 годишно. За тези, които се интересуват, това е с 62% по-висока от средната заплата в САЩ, която понастоящем възлиза на $52 664 годишно. В най-високия край на спектъра, $223 667 годишно е най-високо платената крипто позиция.

Растеж на работни места свързани с блокчейн

Важно икономическо мерило във всяка страна е пазарът на труда. Основният акционер в човешкия капитал, съобщавайки последните си научни открития, разкри, че през последните десет месеца позициите свързани с криптовалути, биткойн и блокчейн са нараснали с близо 300%. Това, че САЩ записва огромен бум на работни места, е друг фактор, влияещ върху тези съобщени бройки на крипто работни места, от Glassdoor.

Според доклада: “Докато остава изключителната способност на криптовалутите и блокчейн технологиите да останат видими, пазарът за блокчейн работни места изглежда готов да продължи бързия си растеж в близко бъдеще!”

Любин, разпознаваем като лицето на блокчейн и хората му се доверяват като влиятел на всички неща, които се занимават с Биткойн и блокчейн. Създаването на Consensys през 2015 г., една от първите блокчейн компании, базирани в САЩ, бележи растежа на тази технология в Silicon Valley досега. Consensys стана посредник на по-малките блоктех компании да са инкубират и интегрират в семейството на мрежата на Етериум .

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Колапсът на долара може да доведе до създаване на нова алтернатива

Алексей Можин, представител на Русия в Международния валутен фонд, предположи, че групата нации от БРИКС може да обмисли въвеждането на алтернативна валута, ако доларът и международната парична система се сринат.

06.05.2024 7:00 2 мин. четене

Колко пари има Бил Гейтс в акциите на Microsoft?

Бил Гейтс постигна известност и натрупа значителното си богатство чрез ролята си на съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft.

06.05.2024 6:30 2 мин. четене

Русия предполагаемо използва софтуера на Kaspersky във войната срещу Украйна

Доброволна група за събиране на разузнавателна информация, наречена InformNapalm, твърди, че AI софтуер, разработен от руската фирма за киберсигурност Kaspersky, е бил интегриран в руски дронове, използвани в конфликта с Украйна.

06.05.2024 5:00 2 мин. четене

Целта от 2% инфлация е критична за стабилизиране на американската икономика

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк Джон Уилямс подчерта значението на целта на централната банка на САЩ за инфлация от 2% за поддържане на ценовата стабилност и насърчаване на икономическия просперитет по време на скорошна конференция.

06.05.2024 4:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.