НАЧАЛО Други

Дузина битомати са поставени в “Градовете-близнаци”

15.10.2018 16:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дузина битомати са поставени в “Градовете-близнаци”

Бъдещото приемане на Биткойн ще зависи от много различни фактори. Достъпността и удобството остават две от основните препятствия за преодоляване.

Това е мястото, където банкомати за Биткойн могат да направят много голяма разлика през следващите години. Градовете-близнаци, известни още като Минеаполис и Сейнт Пол, вече са дом на няколко от тези машини.

Биткойн банкоматите стават по-значими

Текущите статистики показват, че има почти 4000 битомата по целия свят. Това е много впечатляващо число, макар и недостатъчно, за да се улесни приемането на крипто в глобален аспект. Много нови машини се появяват по целия свят, дори през 2018 г. Въпреки спадащите цени, е трудно да се определи дали интересът към Биткойн изобщо е намалял.

САЩ са домът на огромния брой Биткойн банкомати. Повече от половината от всички BTC банкомати се разпространяват в 51 щата в тази страна. Изненадващо, някои от най-известните региони на страната остават очевидно отсъстващи от този списък. Градовете-близнаци не бяха изключение, доскоро.

Нов отчет показва, че има няколко инсталирани такива устройства. Те могат да бъдат намерени в магазини за хранителни стоки и много други. Тези машини осигуряват достъп до криптовалута срещу пари в брой и се управляват от независими предприемачи. Все още е сравнително малък пазар, въпреки че е опция за привличане на повече посетители в магазините с течение на времето.

Благоприятни закони в Градовете-близнаци

В района на Минесота няма регулация, която да възпрепятства предприемачите да се боравят с криптовалути. Това означава също, че оперативните BTC банкомати в момента в региона са напълно законни. Създават се интересни възможности за собствениците на магазини, които желаят да поемат малко риск. Управителят на Stop N Shop, Асад Авайджан, добавя:

Бях нетърпелив да отдам под наем място, за Coin Cloud, след като се свързаха с мен преди няколко месеца. Бях развълнуван да го направя, защото имаше много новини за Биткойн в медиите. Криптовалутите са пари в брой за интернет и са независими от правителството. Това е много мощен инструмент за онези, които не ползват банки или поне не толкова често.

Приблизително дузина BTC банкомати са били поставени в Градовете-близнаци през изминалата година. Coin Cloud е най-големият сътрудник с осем устройства, а DgitalMint има оставащия пазарен дял. Магазините, които позволяват инсталирането на тези банкомати, могат да получат до $300 на месец, ако работят 24 часа в денонощието. Това може да бъде доходен бизнес модел за всички заинтересовани страни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Иран и ОАЕ с важни икономически споразумения

Според съобщения от информационната агенция Mehr, Обединените арабски емирства (ОАЕ) са вторият по големина търговски партньор на Иран.

05.05.2024 12:00 2 мин. четене

Колапсът на американската икономика може да е неизбежен

На фона на нарастващите опасения относно състоянието на икономиката на Съединените щати, изследователска платформа Game of Trade издаде предупреждение за потенциални тежки последици въз основа на конкретни показатели.

05.05.2024 10:00 3 мин. четене

БРИКС: Съюзът готов да открие централна банка за единна валута на държавите-членки

Съобщава се, че икономическият съюз БРИКС полага основите за създаването на собствена централна банка, която да емитира единна валута.

05.05.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия разкриха какво може да сложи край на долара

В отговор на продължаващите усилия за дедоларизация в рамките на алианса БРИКС, руският президент Владимир Путин привлече вниманието към потенциалната роля на петролната индустрия в Близкия изток в оспорването на господството на щатския долар.

05.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.