НАЧАЛО Други

13 крипто милиардера са сред най-богатите в Китай

13.10.2018 16:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
13 крипто милиардера са сред най-богатите в Китай

Наскоро Forbes пуснаха списъка на милиардерите в САЩ, като Джеф Безос и Бил Гейтс от Amazon и Microsoft застават съответно първа и втора позиция.

Списъкът обаче съдържа лица с нетна стойност близко до $3 милиарда. Това накара съоснователя на Ripple Крис Ларсен да заеме 383-та позиция и да се съпостави с други седемнайсет милиардера.

Независимо от тази низходяща тенденция на пазара, някои хора все още поддържат по-голямата част от богатството си, направено от крипто пазара, от различни нации, което включва нигерийските близнаци, които струват 1 милиард лири, след като създадоха популярния Populous токен в Обединеното кралство.

В Китай, както и в Обединеното кралство ,и САЩ, наскоро публикуваният годишен доклад Hurun сред китайските бизнесмени показа, че 13 крипто милиардери са стигнали до списъка с най-богатите хора в Китай, макар че китайското правителство се е настървило срещу крипто и ICO тази година. Това може да е шокиращо, като се има предвид, че значителната пазарна капитализация на криптовалутите е намаляла.

Докладът Hurun съдържа само списък с лица с най-малко $289 милиона или 2 милиарда юана нетна стойност.


Не е изненадващо, че основателят на Bitmain Микрий Джан Кетуан, който е инвестирал много в производството на ASIC копачи за различни криптовалути, независимо от опозицията на някои разработчици, влезна в списъка на 100-те китайски милиардера. Той е на стойност 29.5 милиарда юана, тъй като нетните приходи на Bitmain стигат до $10 милиарда. Също така Дзихан Ву, съучредител на Bitmain, застана на 204-та позиция с нетна стойност от 16.5 милиарда юана.

Преди китайското правителство да се противопостави на криптo дейността, копаенето на криптовалути и ICO, макар че има много инвестиции в блокчейн, добивът на Биткойн се разраства много в страната с помощта на Bitmain, притежаващ най-големите BTC копачи в света. Основните конкуренти на Bitmain на пазара Ebang International Holding и Canada Creative, успяха да се присъединят към Bitmain, за да покажат 9 от 13 крипто милиардера, най-малко.

Изпълнителният директор на Binance Джао Чангпенг достигна 230-то място с около 15 милиарда юана след преместването си от Китай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето какво тежи най-много на икономиката на Китай

Най-новото тримесечно проучване на централната банка в Китай показва, че домакинствата продължават да изпитват затруднения поради отслабения пазар на труда, което води до сравнително ниски разходи за потребление, тъй като хората са склонни да дават приоритет на спестяванията.

06.05.2024 19:30 2 мин. четене

Петролният гигант Saudi Aramco вдига цените за Азия

Saudi Aramco обяви повишение на официалните продажни цени на всички изнасяни от нея сортове за Азия, като според Bloomberg цената на Arab Light за доставка през юни ще се увеличи с $0.90.

06.05.2024 18:00 2 мин. четене

Силата на американската икономика няма да е достатъчна за глобален растеж

Ръководителят на МВФ подчерта, че политиците по света са призовани да се изправят пред множество икономически предизвикателства.

06.05.2024 17:30 2 мин. четене

Представителите на Европейският съюз се срещат с президента на Китай – какво ще обсъждат?

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен подчерта необходимостта от лоялна конкуренция с Китай, като заяви, че настоящите пазарни дисбаланси трябва да бъдат отстранени.

06.05.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.