НАЧАЛО Други

Крипто борсата QuadrigaCX чака отсъждане на иск за $22 милиона замразени средства

10.10.2018 14:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата QuadrigaCX чака отсъждане на иск за $22 милиона замразени средства

Канадската крипто борса QuadrigaCX чака присъда в дългогодишен съдебен процес срещу Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC).

В центъра на спора са $21.6 милиона. Делото започва през януари 2018 г., когато CIBC замрази множество сметки, открити от платежния процесор на QuadrigaCX, твърдейки, че не е в състояние да определи дали борсата или физическите лица, които са депозирали средства за закупуване на криптовалути, са притежавали парите в сметките.

QuadrigaCX твърдят, че притежават средствата в сметките, открити от Costodian, Inc., но CIBC не са сигурни.

Поради това, искат от съдилищата във Ванкувър да вземат собствеността върху средствата и да определят дали борсата, платежния процесор или 388 индивида законно притежават средствата.

Замразените сметки вредят и на клиентите на QuadrigaCX, твърди борсата. Тъй като борсата не може да получи достъп до парите, някои клиенти срещат закъснения, когато се опитват да изтеглят парите си от платформата.

В отговор на искане за коментар, основателят и главният изпълнителен директор на QuadrigaCX Джералд Котън каза, че “за кратко, CIBC понастоящем държи близо $21.6 милиона от нашите пари като заложници и прави това от януари”.

“Ние отидохме в съда през юни, за да оправим нещата и просто чакаме съдията да издаде своето решение в този момент”, обясни той в имейл.

Котън отправя допълнителни въпроси към адвоката, тъй като случаят все още продължава.

Въпреки това, профил в Reddit, за който се твърди, че представлява борсата, казва в коментар, че “наистина е плашещо колко власт имат банките”, добавяйки, че “смятаме, че е особено обезпокоително, когато атакуват крипто компании и след това създават свои конкуриращи крипто проекти. “

Той продължи:

След като осъзнаха, че са изправени пред потенциално огромен съдебен процес за причинените от тях вреди, те излязоха от пътя си да дискредитират криптото, нашите клиенти, извършвали транзакции и всичко друго, за което биха могли да мислят, че с ретроактивна сила оправдават замразяването, а ние продължаваме да приемаме депозити за още един месец. В съда нещата вървяха доста добре за нас. Сега просто трябва да изчакаме съдията да издаде своята писмена присъда, което очевидно отнема известно време в Онтарио.

“Веднага след като съдията се произнесе по това предложение, ще предприемем съдебни действия срещу CIBC за огромния размер на щетите, които са причинили”, добави профила.

Представители на CIBC не отговориха незабавно на искане за коментар.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Производителят на чипове AMD надмина очакванията с последния си доклад за приходите

Във вторник AMD, гигантът в областта на чиповете, публикува приходите си за първото тримесечие, като надхвърли прогнозите на анализаторите както за приходите, така и за печалбите.

02.05.2024 8:30 2 мин. четене

Защо пътят на златото до $2,700 остава непроменен, въпреки скорошния спад

Златото бележи забележителен възход през цялата 2024 г., като от декември предходната година насам постоянно достига нови исторически върхове.

02.05.2024 7:30 2 мин. четене

БРИКС: САЩ ограничава дигиталните активи, за да спаси долара

Тъй като страните от БРИКС напредват с плановете си да въведат своя собствена стабилна монета, САЩ реагират, като предлагат законодателство, насочено към запазване на господството на долара.

02.05.2024 7:00 2 мин. четене

Печалбите на Amazon надминаха очакванията на Уолстрийт

Amazon разкри печалбите си за първото тримесечие във вторник, надминавайки прогнозите на Уолстрийт, основно водени от стабилния растеж в своите облачни и рекламни сегменти.

02.05.2024 5:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.