НАЧАЛО Други

Криптoвалутите са “по-централизирани от Северна Корея” – Нуриел Рубини

08.10.2018 23:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптoвалутите са “по-централизирани от Северна Корея” – Нуриел Рубини

Икономистът от Ню Йоркския университет (Ню Йорк) Нуриел Рубини трябва да свидетелства по-късно тази седмица по време на изслушването на американския Сенат за блокчейн и криптовалутната технология.

Рубини изглежда се подготвя за свидетелските си показания, отправи някои нови критики към възникващия клас активи.

В Twitter, Рубини твърди, че е мит да се каже, че криптовалутите са децентрализирани.

Той посочва, че в това отношение екосистемата е по-лоша от Северна Корея. Освен обичайните заподозрени на минните фирми и обменът на криптовалути, той твърди, че разработчици като сътворителя на Ethereum Виталик Бутерин са “централизирани диктатори”.

“Децентрализацията в криптото е мит. Това е система, по-централизирана от Северна Корея: миньорите са централизирани, обменът е централизиран, разработчиците са централизирани диктатори (Бутерин е “диктатор за живот”) и коефициентът на Джини е по-лош от от този на Северна Корея.


Това не е първият път, когато Рубини, наречен “Dr. Doom”за неговите многобройни икономически прогнози, особено в началото на Голямата рецесия, се е насочил към предполагаема централизация в рамките на екосистемата на криптовалутите.

По-рано тази година, докато участва в разгорещената дискусия за крипто на глобалната конференция на Milken Institute в Лос Анджелис, Рубини заяви, че идеята, че Биткойн е децентрализиран, е и че блокчейне просто “прехвалена Excel таблица”.

Професорът от “Stern School of Business” също на различни места е критикувал привържениците на крипто, като “hodl nuts” и “кибер-терористи” сред различни цветни епитети. Освен това той реагира с радост на всеки голям спад в цените на bitcoin, въпреки че най-ниската му прогноза – тази за нула – все още не е реализирана.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Съюзът готов да открие централна банка за единна валута на държавите-членки

Съобщава се, че икономическият съюз БРИКС полага основите за създаването на собствена централна банка, която да емитира единна валута.

05.05.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия разкриха какво може да сложи край на долара

В отговор на продължаващите усилия за дедоларизация в рамките на алианса БРИКС, руският президент Владимир Путин привлече вниманието към потенциалната роля на петролната индустрия в Близкия изток в оспорването на господството на щатския долар.

05.05.2024 7:30 2 мин. четене

Интеграцията на AI ще тласне Apple до нови висоти – Джим Креймър

Според домакина на Mad Money по CNBC Джим Креймър, Apple може значително да се възползва от интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI), за да стимулира следващата вълна на приемане.

05.05.2024 6:30 2 мин. четене

Основателят на Cardano отговори на коментарите на Майкъл Сейлър за класифицирането на алткойните като ценни книжа

Чарлз Хоскинсън, основателят на компанията зад Cardano, се обърна към неотдавнашните коментари, направени от Майкъл Сейлър относно ADA, XRP, ETH и други алткойни.

05.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.