НАЧАЛО Регулации

Чилийските парламентаристи предлагат прилагането на блокчейн в правителствените сектори

08.10.2018 20:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чилийските парламентаристи предлагат прилагането на блокчейн в правителствените сектори

Приемането на блокчейн се увеличава значително в страните по света, много от които се стремят да използват технологията за правителствена употреба, докато такива страни като САЩ, Корея, Япония и Великобритания, сред много други, работят върху регулирането на индустрията за подобряване на безопасността на потребителите.

Този път двама членове на чилийския парламент, Мигел Ангел Калисто и Джорджо Джаксън, внесоха предложение в парламента за прилагане на блокчейн технология в държавния сектор на страната.

Според поддръжниците, идеята е да се направи опит да се подобри качеството на киберсигурността и да се намалят бюрократичните процеси на управлението.

Обяснявайки предложението, Калисто каза:

С тази технология бихме могли да проследим прозрачно и безупречно управлението и работата, извършвани от различните публични агенции, с техните показатели и всички събрани цифри, намалявайки възможността тази информация да се използва недобронамерено с другите. […] сега е моментът, в който новите технологии, които са начело на иновациите, се възприемат като истински вариант в Чили, който трябва да гледа към бъдещето и да гарантира доброто на всички свои граждани.

Вторият заместник-заместник г-н Джорджо Джаксън каза:

…нашият интерес е да започнем дебат, в който публичните услуги се дебaтират. Истината е, че това е технология, която има много трансформативен потенциал, много революционен по отношение на технологията и способността да децентрализира информацията.tron g>

Джаксън също заяви, че предложението е било наложено от доклад за нотариусите от Националната икономическа прокуратура. Според доклада технологията трябва да се прилага като начин за защита и валидиране на чувствителните данни по начин, който ще облекчи обмена на информация при необходимост и ще запази целостта на данните.

Парламентаристите препоръчаха и по-нататъшно проучване на блокчейн технология, за да се идентифицират повече области, в които тя може да бъде приложена, особено когато страната разглежда правилата за технологията, която ще се използва в нейната финансова система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.