Home

NFT проект на стойност $70 милиона се превръща в посмешище

06.03.2022 14:46 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT проект на стойност $70 милиона се превръща в посмешище

Разработчиците на Pixelmon твърдят, че “ужасна грешка” е причината, поради която NFT за $10,000 се превърна в шега сред крипто Twitter.

Pixelmon, проект с незаменими токени (NFT), който събра над $70 милиона по-рано този месец, наскоро разкри произведенията на изкуството, за които потребителите са платили до $10,000… и оттогава крипто общността се забавлява с тях.

Въпреки че определението за “изкуство” е изключително субективна тема, цялостното качество на 3D моделите на Pixelmon все пак обърка мнозина. Потребителите осмиват многобройните същества, посочвайки, че много от тях имат малко общо с обещаното.

Според DappRadar, анонимният екип на Pixelmon обеща на потребителите да създадат “най-голямата и най-качествена игра, която NFT пространството някога е виждало”. За тази цел те стартираха предварителна продажба на NFT, наречена “Pixelmon – поколение 1”, която приключи на 7-ми февруари.

В крайна сметка 7,750 NFT бяха продадени чрез холандски търг – което означава, че цената им пада с 0.1 Етериум (ETH) на всеки 10 минути – с начална цена, определена на 3 ETH (около $9,500 по това време). В резултат на това екипът на Pixelmon събра общо около $70 милиона от крипто ентусиасти.

Към момента на писане минималната цена на Pixelmon NFT е паднала до 0.32 ETH на OpenSea – много далеч от първоначалната им цена за минтинг.

Коментирайки широко осмиваното разкритие на изкуството, основателят на Pixelmon, известен само като “Syber”, призна, че екипът му е “направил ужасна грешка” и че се е разочаровал.

Няма да говоря сладки приказки – направихме ужасна грешка”, пише Syber.

“Просто казано, съжаляваме. Това е недопустимо. Чувствахме се притиснати да разкрием и реалността е, че не бяхме готови да [го направим]. Това не представлява марката и ние ще поправим това, тъй като разочаровахме много хора с това разкриване.”

За да “поправи” ситуацията обаче, Syber обеща “да вложи $2,000,000, за да преработи напълно нашите NFT с по-високо качество”, като нае “реномирано студио, което да направи тези редизайни”.

Общността също не беше доволна от това изявление, като бързо отбеляза, че Pixelmon планира да похарчи само около 3% от събраните средства, за да преработи напълно своя проект.

Междувременно според съобщенията разработчиците не са имали проблеми с изразходването на фонда за лични покупки на NFT напоследък. Както един потребител отбеляза в канала на Discord на проекта, “Pixelmon използва фонда, за да купува клонинг на bayc и azuki”.

Прочети Още: Ето какво купува най-големият притежател на Етериум (ETH)

Пазарът спадна, така че портфейла на нашия екип на разработчиците закупи няколко nfts”, отговори Syber с усмихнато емоджи.

Междувременно недоволните купувачи на NFT няма да получат възстановяване, тъй като “пространството не работи така”, според Джейсън, друг член на основния екип на Pixelmon.

Съжалявам, че сте се ангажирали с Pixelmon, но се надявам, че това ще научи пространството на ценен урок за това къде да вложите пари”, заключи един от коментиращите. “[Анонимни] основатели без продукт е последното място в света, където да се вложат $70 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Чанпен Джао официално на свобода

В петък, 27 септември, съоснователят на Binance Чанпен Джао, известен като „CZ“ в крипто общността, бе освободен от затвора, след като излежа четиримесечна присъда за неадекватно спазване на правилата за борба с прането на пари (AML).

27.09.2024 23:54 2мин. четене Alexander Zdravkov

Tether разширява обхвата си – за какво се използва при различните мрежи?

Tether (USDT) агресивно разширява своя обхват в настоящия пазарен цикъл, докато конкурентът му USDC прилага по-предпазлива стратегия.

27.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Изпълнителен директор на крипто проект е обвинен в схема за изнудване, включваща шерифи от LASD

Адам Иза, изпълнителен директор, свързан с платформата Zort, е изправен пред сериозни обвинения в провеждането на схема за изнудване, включваща служители от шерифския отдел на Лос Анджелис (LASD), както е описано подробно от ФБР.

27.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Чанпен Джао от Binance може да бъде освободен предсрочно: Какво ще направи милиардерът след това?

Чанпен Джао може да бъде освободен от федералния арест по-рано от очакваното, въпреки че първоначално пускането му на свобода беше насрочено за неделя, 29 септември, поради политиката да не се освобождават затворници през почивните дни.

27.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.