НАЧАЛО Биткойн

53% от Биткойн транзакциите вече се случват на Segwit

05.10.2018 20:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
53% от Биткойн транзакциите вече се случват на Segwit

Segwit се адаптира все повече и повече, тъй като доклад показва, че 53% от Биткойн  транзакциите вече се обработват на технологията.

Хората предпочитат Segwit

В неотдавнашен доклад, оповестен от transactionfee.info на Reddit, той показва стабилен ръст на приемането на мрежата на Segwit през последните 12 месеца.

Segwit, за които се твърди, че са пробили през 2018 г., въпреки драстичния спад на процеса Биткойн на пазара, се е променил от 27%, което е през април до над 50% в рамките на 6 месеца.

Segregated Witnesses (SegWit) е протокол, който създава бързи начини за изпращане на криптовалути от един потребител на друг и също много по-евтино от основния протокол на технологията. Поради тези причини се наблюдава постепенна промяна от страна на физическите лица и обмен на криптовалути с протокола.

Може ли Segwit да бъде решението?


Потвърждава се, че Биткойн се отклонява от първоначалния си план, който е валута за “ежедневни” сделки, успоредно с използването му за трансгранични разплащателни решения, тъй като таксите на мрежата Биткойн се се увеличили драстично, заедно с факта, че тя отнема толкова време за да потвърди транзакциите.

SegWit, която бе активирана на 23-и август 2017 г. като “странична верига” към главната мрежа, която представлява много по-бърз метод за обработка на Биткойн транзакции, изглежда е спасителят; спасявайки Биткойн от неговото състояние, за да бъде използван така, както е предназначението му.

Не е изненадващо, че Segwit превзема производителите на хардуерни портфейли, Keepkey например, внедрявайки технологията и давайки на стотици хиляди потребители възможност да извършват бързи и икономически ефективни Биткойн транзакции.

Обменните курсове не са изключени, тъй като Coinbase, една от топ крипто борсите, обяви, че ще подкрепя и Segwit.

Те ще увеличат допълнително транзакциите в мрежата и в крайна сметка ще накарат всички останали да се надградят до Segwit активирани портфейли, в близкото бъдеще.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ерата на Биткойн тепърва ще разгърне своя потенциал според макро експерт

Според макро експерта Лин Алдън, пътят на Биткойн към превръщането му във важен клас активи ще продължи повече от десетилетие.

02.05.2024 2:30 1 мин. четене

Биткойн може да спадне до $40,000 преди да възобнови възхода си

Известният трейдър Питър Бранд, известен със своя опит във финансовите пазари, предложи уникална гледна точка за потенциалната траектория на Биткойн след неотдавнашен спад на пазара.

02.05.2024 1:30 1 мин. четене

Алткойните могат да се сринат с 40% срещу Биткойн през следващите месеци

Понастоящем крипто пазарът се бори с мечи настроения, които се изостриха от изходящите потоци от Биткойн ETF-ите, възлизащи на $162 милиона, точно преди заседанието на FOMC.

01.05.2024 22:30 2 мин. четене

Април беше най-лошият месец за Биткойн от срива на FTX насам

Биткойн отбеляза най-значителния си месечен спад след срива на империята FTX, докато вълнението около американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за водещия дигитален актив намалява.

01.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.