НАЧАЛО Други

Крипто борсата Gemini осигурява застрахователно покритие за попечителствани активи

04.10.2018 12:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата Gemini осигурява застрахователно покритие за попечителствани активи

Крипто борсата и попечител Gemini Trust Company, LLC (Gemini), е осигурила застрахователно покритие за съхранени цифрови активи от фирма за предоставяне на заеми Aon, според прессъобщение, публикувано на 3 октомври.

Основана през 2014 г. в Ню Йорк от Тайлър и Камерън Уинкълвос, Gemini сега е 50-ият по големина дигитален обмен на дигитални валута с 24-часов конфигуриран обем на търговията, според данни от CoinMarketCap.

Според прессъобщението, цифровото застраховане на Gemini ще допълни вече наличните депозити в щатски долари, гарантирани от Федералната Депозитна Застрахователна Корпорация (FDIC). Юсуф Хюсеин, ръководител на отдел “рискове” на Gemini, заяви:

Потребителите търсят същите нива на застрахователна защита, които те използват, за да се ползват от традиционните финансови институции. Обучението на нашите застрахователи не само ни позволява да предоставим такива защити на нашите клиенти, но и поставя очакванията за защита на потребителите в крипто индустрията.</s tron g>

През юли Аоn твърди, че заема 50% от застрахователния пазар на криптовалути, очаквайки да види повече крипто-специфични защити, които се грижат за индустрията. Друга застрахователно-брокерска компания, Marsh & McLennan, съобщи, че 2018 е “оживена” за крипто застрахователите, разкривайки, че са формирали първия си екип, посветен на политиката на брокерите за блокчейн стартъпи.

Миналия месец борсата на близнаците Уинкълвос съобщи, че бивш главен информационен директор на Нюйоркската фондова борса (NYSE), Робърт Корниш, се присъедини към компанията. В Gemini Корниш е отговорен за водещи технологични инициативи и за мониторинг на разгръщането на технологията Nasdaq SMARTS за пазарен надзор, която ще позволи на борсата да контролира всички свои поръчки и търгове.

През април Gemini откриват, че ще започнат да предлагат крипто блок търговия извън редовните си поръчки. Инвеститорите, които искат да търгуват на пазара на Gemini Block Trading, ще могат да купуват и продават големи количества криптовалути.

През декември миналата година, борсата си партнира с Chicago Board Options Exchange (CBOE), за да стартира биткойн (BTC) фючърсите , които им позволяват да приведат традиционните пазарни инструменти в крипто пространството.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Генеративният AI и как той променя бизнесите в Африка

Скорошно проучване подчертава все по-широкото внедряване на генеративен изкуствен интелект (GenAI) от големите корпорации в Южна Африка, което бележи значителна промяна в бизнес пейзажа на страната.

30.04.2024 18:30 2 мин. четене

Днес се решава съдбата на бившия директор на Binance – какво да очакваме?

Бившият главен изпълнителен директор на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, е изправен пред присъда, след като се призна за виновен за нарушаване на американските закони за пране на пари.

30.04.2024 18:00 1 мин. четене

БРИКС: Ето коя страна е най-големият доставчик на петрол в Китай

През март данните показаха, че Русия е запазила позицията си на основен доставчик на петрол за Китай, като рафинериите са иззели доставки на сорт “Сокол”, които преди това са били блокирани.

30.04.2024 17:00 2 мин. четене

3 причини да купите акции на Advanced Micro Devices

През последните пет години стойността на акциите на Advanced Micro Devices (AMD) е нараснала с 441%, което се дължи главно на успеха й в борбата за пазарен дял срещу Intel при CPU процесорите.

30.04.2024 16:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.